Bekymring for hva fremtiden bringer?

Skrevet d. 21-12-2021 10:55:18 af Mina Tjelle - Coach, Mentaltrener, Foredragsholder/Motivator, Business coach, Stresscoach, Karriereveileder

Det er helt naturlig og oppleve bekymring for hva fremtiden bringer, og det kan være utfordrende og vanskelig å håndtere alle tankene rundt dette. Livet er uforutsigbart, og det er ikke alt i livet vi kan kontrollere, og vi kan oppleve at vi ikke får dekket alle våre behov til enhver tid.


Det fine er at man kan øke sin forståelse for sine tanker og følelser, slik at man kan håndtere de bedre når det oppleves krevende i usikre tider. Det er en prosess, men det er fint å begynne å legge merke til og lytte til følelsene sine. Hvis du opplever grubling og tankekjør, prøv å observere tankene uten å la de få ta for mye plass. Mange skyver heller ubehaget vekk, eller distraherer seg selv. Ofte er det du trenger å vie litt oppmerksomhet innover, sjekke inn med deg selv, hva trenger jeg akkurat nå?


Et tips er å skrive tankene og følelsene ned i en dagbok, i stedet for å gruble for mye. Akseptere de og vær litt tilstede med de, også la gå. Vi kan ikke kontrollere alt som skal skje i fremtiden. Hvis du føler dette tar mye av din livskvalitet, hvor lenge skal du tillate deg å stå i det? Er du klar for en endring? Skal vi bruke masse energi på hva vi ikke har kontroll på


Hvordan jeg kan hjelpe:

  • Jeg vil lytte, hjelpe deg til å sortere tankene dine og få større klarhet og forståelse for vanskelige følelser.
  • Ved å utforske sammen, kan du få hjelp til å la nye tanker komme til som kan hjelpe deg å se utfordringer og muligheter på en helt ny måte.
  • Jeg har praktiske verktøy som du kan dra nytte av i ulike situasjoner du opplever som utfordrende, eller som kan hjelpe deg å bryte mønster eller få ny innsikt.
  • Jeg kan hjelpe deg, slik at du opplever en større indre ro.
  • Gjennom å stille deg gode spørsmål hjelper jeg deg å finne dine egne svar på dine utfordringer.
  • Jeg kan hjelpe deg å utvikle en større tro på at du kan oppnå dine mål og drømmer, og jeg vil hjelpe deg til å ta stegene for å komme dit.

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.