Livsendringer

af GoMentor

Sidst opdateret 15.1.2020

Reviewer GoMentor

LivsendringerVi går alle sammen igjennom forsjellige situasjoner og forandringer i våres liv, som er med å forme den vi er. Noen endringer vil være gode, og andre vil være vonde og dårlige. Det vil ofte være de intense følelsesmessige forløp som oppleves som svært stressende. Mange vil være i stand til å håndtere slike livsendringer, men man kan også få hjelp til å håndtere omstillingen. Coaching gjennom GoMentor er en av mange muligheter. Å lære å håndtere livsendringer, f. eks å gå fra å være singel til å være gidt kan være en komplisert og følelsesmessig krevende prosess. En coach kan hjelpe deg med teknikker og råd slik at du kan håntere følelsesmessige utfordringer når du møter de, både nå og i fremtiden. 

Forskjellig typer livsendring: 


Her er er noen eksmpler på typiske livsendringer som kan være vanskelige å håndtere: 

  • Alvorlig sykdom - Hvis man selv eller en nær deg blir alvorlig syk, kan det være en stor omveltning og vanskelig å håndtere. Det gjelder båden den sykdomsramte, men spesielt også de pårørende, som ikke vet hvordan de skal håndtere situasjonen. 
  • Død - Opplever man dødsfall gjennomgår man typisk en fase med sorg og trishet, som ofte påvirker alle aspekter av ens liv. Det vil være enda vanskeligere hvis det er en person som står deg nær, eller hvis man føler at man ikke har noen å snakke med. 
  • Fødsel - Når man får barn er det en stor omveltning i ens liv, som for noen kan være vanskelig å håndtere, spesielt hvis det er ditt første barn. Det kan være snakk om tvil, usikkerhet, håpløshet og depresjon, som kan ramme en. Fødselen i seg selv kan også ha vært en tøff opplevelse, som kan i ettertid gi en ubehagelig frykt for å skulle føde igjen. 
  • Eksteskap og skilsmisse - Enten som man skal gifte seg for første eller tredje gang eller skilles etter et langt ekteskap, forandres hverdagen drastisk. Å ha en samtalepartner som hjelper deg gjennom omstillingen kan være en fordel for både deg og resten av familien. 
  • Å flytte hjemme fra - Når et ungt menneske flytter hjemmefra kan det være vanskelig både for den unge, men også for foreldrene. En coach kan gi hele familien den ekstra støtten som gjør det til en positiv opplevelse for hele familien. 
  • Flytting - Den kan være stressende for både barn og foreldre når man pakker sammen livet sitt og flytter. For de som har behov for ekstra hjelp, kan en coach bistå med å forberede familien på de forandringene som kommer og gi rom for samtale og veiledning. 

Kom deg trygt gjennom større livsendringer med coaching 


Når man står ved et veiskille i livet vil det ofte være en vanskelig og utfordrende opplevelse og personlig utvikling føles derfor hardere. En coach kan hjelpe deg med å komme deg igjennom slike situasjoner, og gi deg redskaper slik at du kan håndtere lignende situasjoner i fremtiden. Dette foregår typisk gjennom et forløp med din coach som går over flere samtaler, hvor dere selv avtaler om dere skal møtes personlig eller kommunisere via videosamtaler. GoMenor tilbyr en platform som gjør hele prosessen enklere. Vi har tilknyttede eksperter som sitter klar til å hjelpe deg. 

Finn den rette mentoren for deg i listen under eller søk mer spesifikt via 'Finn ekspert' til høyre. Hør en av våre coacher snakke om endringer i livet her!

 

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.