Dødt kjøtt

Skrevet d. 4-7-2022 13:53:55 af Linda Nordskog - Psykoterapeut, Mentaltrener, Coach, Veileder, Gestaltterapeut, Gestaltcoach, Hypnoterapeut, Helsecoach, Foredragsholder/Motivator, Parterapeut

Dødt kjøtt


Følelser er noe fantastisk, for de er sannhet og ærlighet i øyeblikket. De er aldri feil, for de er hormoner av signaler i en gitt sammenheng. Samtidig er det slik at vi kan miste livsgnisten om vi er med mennesker som trykker oss ned, eller selv bekymrer oss, angster oss og deprimerer oss via negativt fokus i tankeverktøyet.


Tankene vi skyter ut er valg vi tar, de påvirker følelser og kropp med alt vi er som helhet, og det er enormt viktig å være svært høyt vibrerende med frekvens og bevissthet som gagner vårt vesen og alle rundt oss. Livskunstnere og de som er mestere i sine liv, vet hvordan de kan forvalte og utnytte kraften til en god intensjon.


Vær god mot familien, både den du er i slekt med og bor med, og den store familien menneskeheten med alt som er av liv i oss, mellom oss og rundt oss. Du kan vinne mesterskapet det er å være konge / dronning i eget liv. Dette kan du trene på, lære om og kontinuerlig lære om. Dessuten kan en med ro og sindighet være drevet av sinne uten at mottakeren tenker over at denne tabuiserte følelsen er involvert i samtalen.


Andre situasjoner kan kreve mer kraft. Sinne kan være en investering til gruppen med den kraften og risikoen det koster budbringeren å formidle det som er viktig for at gruppen skal kunne lykkes. Først vil jeg dele at et sinne som er bevart i en levende organisme uten transformasjon til noen form for mening er som dødt kjøtt. Det er som en levende bombe av forgiftning. Så vil jeg fortelle at følelsen sinne rommer mye kraft. Verden trenger bevisste mennesker som kan reagere ved urett og ha en høy oppmerksomhet, empati, medfølelse og rettferdighetssans.


Det er viktig at vi støtter hverandre og kan få kraft i oss av det vi med vår dype viten og væren vet er feil. Vi lever nå i en tid der det er sterke polariteter som kriger. For majoriteten av oss betyr det at vi skal skape fred på tvers av ulikheter. Det betyr i praksis at vi opplever at det er doktorer som gjør folk friske, men det er også systemer som går for langt og ødelegger helsen. Legemiddelprodusentene ønsker selvsagt at folk trenger deres produkter. De støtter derfor doktorer eller selskap med store pengesummer til forskningen på deres legemidler. Hvem støtter forskningen på menneskets iboende ressurser?


Det er de idealistiske og de med integritet som forsker ressursorientert og inn i det naturlige og helhetlige, uten noe krav og betingelser om betaling og lønn, for dem er verdien av å dele de gode nyhetene vi rommer i oss selv nok. Disse kreftene er det klokt å ta med i betraktningen, og viktig å støtte moralsk og etisk. Vi blir friske innenfra og ut, og alt henger sammen med alt. Alle helsenøkler er i selve organismen, og absolutt ikke i en del av naturen som kunen andel og som dermed skaper uheldige bivirkninger. Helheten er det som sikrer vekst og en god fremtid, og særlig viktig er dette for helse og livskvalitet. Vi har ekstreme krefter til å hele oss selv.


I et velferdssamfunn med privilegier er det fint med friskhus som tilbyr forebygging og helseoptimering. Vi trenger akuttmedisin ved ulykker og  skader, for akuttmedisinsk kan vi bli plastret og helet utenfra og inn. Det er ikke enten – eller som er best, men det beste som virker fra hele livet og verden. Det er mangt vi mennesker har behov for, og det er mye vi ikke trenger. Livskunsten er å eliminere og beskytte seg mot det som skaper uhelse, stress og belastning.


Ta tak i dine behov og drøm deg inn i deg selv gjennom å kjenne etter med hele deg. Hvordan ville din drømmedag vært? Hvordan ville det beste vært i resten av ditt liv om du kunne velge nå? Skap fremtiden ved å tenke, drømme, velge og skape. Viktigheten av at du bruker hele din intelligens og visdom er enorm.


Verden trenger nå all den godhet, samarbeidsevne, kreativ tilpasning og fantasi som menneskene i verden rommer. Makt korrumperer og jo mer kontroll et fåtall har, sammen med styrt frykt, blir nødvendigheten av at hver og en er i full kontakt med seg selv og hele verden, alfa og omega. Det er advokater som kjemper for rettigheter og rettferdighet, men det er også de som bidrar til å redusere rettferdighet og frihet. Det kan komme politiske angrep som planter fatal feil informasjon i læreplaner og regelverk. Det kan komme enkeltpersoner som kan bidra til gode vendepunkt og friskere systemer og samfunn.


Det finnes presse som kjemper og gir alt for å dele sannhet og helhetlig informasjon, men det finnes også journalister som vil skjule og snu på sannhet og fakta. Det er nødvendig å se på agenda, pengestrømmer og hvor de gode intensjoner for menneskeheten har sine røtter, stamme og frukter.


Vi har alle så mye kraft, mening og godhet i oss som vi nå bør dele raust med andre. Det er mange som er redde for forandringer og det som er nytt. Av frykt kommer ofte sinne, og folk behandler hverandre og seg selv simpelt, umodent og dårlig. Nå stiger prisene mens arbeidsledigheten og helseplagene til folk øker, og det er tydelig at de største endringene noensinne er foran oss. Det er fenomener som historisk sett aldri før har skjedd, og alt virker sammen.


All endring er en mulighet, og det er viktig å bruke våre gode krefter, samhold og visdom til å forandre samfunnet til noe mer nært, empatisk og godt for alle sammen. Vi har levd i en tid der vi kunne leve med å numme oss og være lite bevisste.

Nå blir vi tvunget inn i en tid der vi virkelig trenger å tenke selv, forstå hele bildet og se ting i sammenhenger. Da vil vi kunne se klart det vi ikke kunne se tidligere. Vi vil identifisere systemfeil, grådighet og manglende empati, samt fakta feil og lav kompetanse.

Dette kan gi en verdifull kraft via følelsen sinne som kan gi energi til å ta valg, skape mening og gå til handling eller hva som er nødvendig for det beste for alle. Mennesker vil helst ha det behagelig, og vi vil absolutt unngå endringer. Med styrket mindset og mental trening, en samlet intensjon om å styrke deg som helhet, så vil du gå gjennom motstand, endring og tap med deg selv mer levende og takknemlig enn noen gang. Verden, livet og du er som en elv som er i bevegelse.


Ved å følge elven vil du transformere, utvikle, vokse, lære og erfare. Følg elven. Om du går mot elven blir det tungt, kaldt, mørkt og vondt. Ved å følge flyten i naturen du er vil du gi slipp på sinne, slik at det verken blir bittert eller ondt. I dag er det mange som bærer på sinne som tilhører fortiden, avsluttede situasjoner og andre dimensjoner. Nå er nå, og det er viktig å kople seg til det som er her og nå. Alt er som du skaper det.


Ergo; fokuser og manifester nå en ny tid med sterkere samhold, bedre relasjoner og en kommunikasjon som bygger opp bedre samfunn i mikro og makro dimensjoner. Dersom følelsen sinne ikke følger sin retning, slik at det blir noe annet enn den skapte energien som var utgangspunktet, blir du en beholder for gift og betennelse. Kanskje ble sinnet skapt av egoets komplekse mindreverdighetsfølelse? Kanskje var noe urettferdig, feil eller uakseptabelt? Uansett så blir det da manifestert helseplager i en form i den levende organisme som du er en del av.


Sinne som er uferdig skal bli ferdig og flyte ut av den elven du er av liv. Ditt utvidede sanseapparat – følelsesapparatet – har signalisert følelsen sinne, og det er du som en åndsviter som skal ta beslutningen om å la det gå, ta tak og bruke kraften til din eller verdens vekst. Om du mislykkes i å bruke ingrediensene i det sinne som oppstod i deg, kan du risikere å brenne opp av raseriets flammer. Det kan bli kroniske følelser av bitterhet som kan blande seg i hele livet ditt, både kropp og sinn, samt i din ytre verden.


Om dette blir båret på og knadd på slik at det i motsetning til å slukne, blir som bensin på bålet, kan du stå i flammer i ondskapens emosjoner. Mange undervurderer sine egne krefter og muligheter, samtidig som de i seg selv er bevis på at det de bedriver virker i virkeligheten.

For på samme måte som at du kan skape så mye glede, takknemlighet og godt, kan du skape destruktivitet, smerte og lidelse. Du kan overraske med glede og hjelp, men du kan også skuffe, skremme, skade og bryte ned.

Tenk på muligheten for at du har en ånd i deg som kan gi liv og lyst til de rundt deg, og at du tar valget og bestemmelsen for at du vil fylle liv i livet, glede og takknemlighet i sinnet og tilgi alt og alle for deg selv og alle rundt deg, slik at dette nå-et og din fremtid kan fylles med det du vil gi din livstids energi.

Strever du med gammelt sinne? Sliter du med å tilgi etter oppgjør som du ikke kunne akseptere den gangen? Problemet med det uakseptable er at det er lett å tro at en ikke kan akseptere det. Det er faktisk slik at du kan akseptere at noe er uakseptabelt og la vonde følelser gå. Du kan tilgi for din og dine sin skyld, og absolutt alt er mulig.


Med ønske om en ny, god, fredfull og trygg tid, Linda Mentora Nordskog

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.