Parterapi

af GoMentor

Sidst opdateret 18.10.2021

Reviewer Troels Sletved

Parterapi

Om man er et fersk par som planlegger et langvarig forhold eller har vært sammen en stund kan det være givende med parterapi om man skulle oppleve problemer i forholdet. Enten det er kommunikasjonsproblemer eller problemer med sexlivet, kan rådgivning utstyre en med de verktøyene som er nødvendig for å håndtere disse problemene. Det kan også være gunstige med terapi, selv om forholdet er over, slik at begge parter kan bearbeide følelsene sine. Med GoMentor.no som plattformen tilbyr våre tilknyttede terapeuter, der du også kan få parterapi på nett med råd som kan gjøre en forskjell. Uansett hvordan du velger å få behandling, er det viktig å vite noen viktige ting før du begynner. 

Hvordan kan parterapi hjelpe?

En av de viktigste tingene å huske i forhold til terapi, er at det er at det ikke finnes en magisk formel som kan redde alle forhold. Det krever også full ærlighet fra alle involverte. Hvis terapeuten ikke kjenner de faktiske omstendighetene, er det vanskelig for ham eller henne å hjelpe. Ærlighet er også et godt grunnlag for et vellykket forhold. Når begge parter er enige om terapi både sammen og hver for seg, øker sjansene for å unngå brudd. Selv om noen kanskje foretrekker å være i et dårlig forhold fremfor å være alene, kan behandlingen bidra til å løse konflikter før de forårsaker varig skade på forholdet. Parterapi kan på den måten styrke forholdet ved å fungere som en nøytral rådgiver som kommer med konkrete verktøy og teknikker.

Dette kan parterapi gjøre for dere:

Parterapi på nett

Her på GoMentor.no har vi en rekke terapeuter som kan hjelpe med online terapi. Denne moderne formen for terapi kan hjelpe dere å bli bedre til å møte utfordringene knyttet til et moderne forhold. Enten det er krangel i forholdet, utroskap eller annen svikt, er det mange konflikter som kan løses ved å involvere en nøytral person som har spesialisert seg på å løse samlivsproblemer. Selv om du er i et sunt forhold uten nevneverdige problemer, kan det også være fordeler med å få behandling. Våre tilknyttede terapeuter er spesialister på alle typer relasjoner, så uansett hvilken utfordring du står overfor, vil du kunne få veiledning og innspill til hvordan du forbedre dine relasjoner.

Du kan lese mer om muligheten for rask hjelp online via GoMentor 24/7 eller bestille en terapeut, psykolog på nett eller online coach direkte.

Finn parterapeuter i nærheten

Søker du og din partner parterapi, eller har bruk for en uforpliktende samtale med en av GoMentors mange mentorer som tilbyr parterapi, så kan du under her se de mentorene vi har i noen av de største norske byer:

Ekteskapsrådgivning

Ikke alle ekteskap trenger det, men mange vil lære at det kan være nyttig med ekteskapsrådgivning. For å få et langvarig og sunt forhold, er det viktig å være i stand til å identifisere og løse konflikter før de eskalerer. Denne formen for spesialisert behandling kan være svært gunstig i forhold til å lære begge sider i et forhold og håndtere problemer før de fører til flere problemer, separasjon eller skilsmisse. Her på GoMentor.no forstår vi at det kan være vanskelig å finne tid til behandling i denne travle og moderne verden. Derfor tilbyr våre tilknyttede terapeuter ekteskapsrådgivning på nett.

Ekteskapsrådgivning før ekteskapet

Dette er en form for forebyggende rådgivning. Noen ganger kan det være sunt for et par å snakke med en erfaren rådgiver før de gifter seg, slik at de er bedre forberedt på hva de kan forvente av ekteskapet, samt er forberedt på de problemene som kan oppstå. Spesielt unge par kan dra nytte av å ha en med litt mer erfaring til å dele sin kunnskap og praktiske råd om hvordan du kan få et langt og sunt ekteskap. I en tid da skilsmisseraten er ekstremt høy, kan det hjelpe å prøve å forebygge problemer før de oppstår, ved hjelp av rådgivning før ekteskapet.

Ekteskapsrådgivning for spesifikke problemer

Selv om paret ikke har mottatt rådgivning før ekteskapet, kan ekteskapsrådgivning ha en positiv effekt på forholdet, også etter at problemene har oppstått. Det er mange utfordringer vi står overfor som et moderne par. Noen ganger kan innspill fra utsiden være svært gunstig for alle involverte. For noen kan det være vanskelig å snakke om temaer som sex eller andre problemer i forholdet, og dette er en grunn til at GoMentor.no sine terapeuter kan hjelpe med ekteskapsrådgivning på nett. Les mer om parterapi på bufdir.no

Ekteskapsrådgivning og parterapi hjelper!

Som du kan se, vil det være mange tilfeller der du vil være i stand til å dra nytte av ekteskapsrådgivning, selv om det er alvorlige problemer i forholdet. Noen ganger kan det å snakke om problemene rundt forholdet med en terapeut - selv seksuelle forhold - være til hjelp. Mange føler også at det er lettere å håndtere problemer når de er utstyrt med de riktige verktøyene. På GoMentor.no har våre tilknyttede terapeuter praktisk erfaring og kunnskap som kan gjøre forskjellen i et forhold, uansett hvor ille ting er. Før man forlater sin partner, kan ekteskapsrådgivning være en god idé som kan bidra til å redde forholdet.

Parterapi

Trine Bache Tom Albertsen Cecilie  Dale Parterapi Anna Lena Eldøy
Søk med postnummer

Se utvalgte mentorer under

 

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.