Parsamtale

af GoMentor

Sidst opdateret 15.1.2020

Reviewer GoMentor

ParsamtalePar som har vært sammen en stund eller har planer og forhåpninger om et langvarig forhold, som plutselig får problemer, kan ha nytte av parsamtaler. Enten det er kommunikasjonsproblemer eller problemer med for eksempel sexlivet, kan rådgivning utstyre en med de verktøyene som skal brukes til å håndtere disse problemene. Det kan også være gunstige verktøy, selv om forholdet er over, slik at begge parter kan bearbeide sine følelser. Det kan være mange grunner til at man ønsker samtaler med en nøytral tredjepart.  

 

Hvordan kan en parsamtale hjelpe?

En av de viktigste tingene å huske i forhold til terapi og samtaler, er at det er at det ikke finnes en magisk formel som kan redde alle forhold. Og det krever også full ærlighet fra alle involverte. Hvis terapeuten ikke kjenner de faktiske omstendighetene, er det vanskelig for ham eller henne å hjelpe. Og ærlighet er også et godt grunnlag for et vellykket forhold. Når begge parter er enige om samtaler både sammen og hver for seg, øker sjansene for å unngå brudd. Selv om noen kanskje foretrekker å være i et dårlig forhold fordi de frykter å være alene, kan behandlingen bidra til å løse konflikter før de forårsaker uopprettelig skade på forholdet.

 

Det kan bidra med

  • Hjelp til å komme videre i en krevende eller fastlåst krisesituasjon
  • Få en bedre kommunikasjon i forholdet
  • Bedre forstå og styrke hverandre i individuelle behov og verdier
  • Ny ”gnist” i forholdet
  • Bli bedre kjent med hverandre, jobbe forebyggende og forberede dere til å takle krevende perioder som kan oppstå 

Finn riktig mentor for dere i listen under eller søk mer spesifikt via 'Find ekspert'-knappen til høyre. 

Parsamtale

Anne Sloth Dieserud Susanne Borge Samlivsskolen v/ arbeidende styreleder  Anna Sigridsdatter Heen Cecilie  Dale Parterapi
Søk med postnummer

Se utvalgte mentorer under

 

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.