Kommunikasjonsproblemer

af GoMentor

Sidst opdateret 15.1.2020

Reviewer GoMentor

Kommunikasjonsproblemer Kommunikasjonen er en av hjørnestenen i ethvert sunt forhold. Bryter kommunikasjonen sammen kan det oppstå mange problemer i parforholdet. Dette er en av grunnene til at online parterpai via GoMentor.no kan være gunstig. Kommunikasjonsproblemer i et parforhold handler om de probleme man har når man prøver å snakke sammen og forklare sine tanker, ønsker og behov. Det finnes mange ulike typer og årsaker til kommunikasjonerproblemer, som kan variere i hvor stor grad de påvirker forholdet. Så fort man som par lærer å kommunisere bedre, vil man typisk oppleve fremgang. Når man lærer å involvere sin partner i hva man forventer av sitt forhold og vedkommende også lærer å lytte, danner man et godt fundament for et langt og sunt forhold. 

Typiske årsaker til kommunikasjonsproblemer


Uansett hva problemet handler om, at man ikke er god nok til å uttrykke sine egne følelser og behov eller at man ikke lytter til sin partner, kan det det være flere årsaker til at problemene oppstår. For mange mennesker handler det ofte om at man simpelthen ikke har lært å kommunisere ordentlig. 

Typiske tegn på at dere opplever problemer med deres kommunikasjon:

  • Å føle seg ulykkelig eller håpløs
  • Manglende evne til å uttrykke følelser 
  • Å føle seg misforstått 
  • Å føle seg usynlig eller oversett 
  • Ingen betydningsfull kommunikasjon over en lengere periode

Få hjelp til deres kommunikasjonsproblemer


Det er her parterapi kommer inn i bilde. Man kan lære teknikker og få tips til hvordan man kommuniserer bedre, som kan gjøre det overkommelig å endre de atferdsmønstrene som har hemmet sine egnen kommunikasjonsevne. Når man først har tillært seg dette, er det mange par som velger å fortsette med parterapi for å forebygge fremtidige problemer. Uansett hva årsaken til problemene er, vil mange par oppleve å få et lykkeligere parforhold med profesjonell veiledning og egen innsats. 

 

På GoMentor.no har dere mulighet til å få parterapi, både online og personlig. Våre tilknyttede terapeuter vil kunne bidra med teknikker som kan hjelpe dere og fungere som en nøytral tredjepart for både deg og din partner. Hvordan terapien foregår vil være avhengig av deres spesifikke situasjon og deres ønsker og behov. Finn deres mentor i listen under eller søk mer spesifikt via 'Finn ekspert' til høyre. 

Få hjelp med kommunikasjonsproblemer

May Brit Strand Nordanger Sølvi Laugsand Trine Bache Ann Helen Hansen
Få hjelp online fra kun 796 kr./mnd.

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.