Etter foreldrefasen

af GoMentor

Sidst opdateret 15.1.2020

Reviewer GoMentor

Etter foreldrefasenKvinner er mest tilbøyelige til å oppleve problemer i fasen som kommer etter barna er voksne og fraflyttet, men fedre kan også selvfølgelig oppleve vanskelige følelser i denne perioden av livet. Etter å ha dedikert så mye energi og tid på sine barn, kan følelsen av å 'miste' sine barn føre til en emosjonell berg-og-dal-bane for noen. Selv om det er en spesiell fase man skal gjennom i livet, finnes det tips og teknikker som kan gjøre prosessen enklere for alle involverte. Noen foreldre glemmer også at det kan være en fin opplevelse for barna å fly fra rede og kjenne på egen selvstendighet. Hos GoMentor har vi tilknyttede terapeuter som forstår begge sider av situasjonen, både det å være et voksent barn og det å være en forelre uten barn i hus lenger. 

Symptomer på og risiko i denne fasen 


Nedstemthet og tristhet er en av de mest sentrale symptomene på at man opplever denne fasen av livet som spesielt vanskelig. Noen ganger vil man forsøke å gjemme disse vanskelige følelsene, eller ikke forstå årsaken til at man føler de. Det er viktig å ikke ignorere følelsene sine, slik at det ikke fører til for eksempel mer langvarig depresjon. Mange foreldre går igjenom en periode hvor de føler seg verdiløse, på grunn av mer fritid og mindre praktiske gjøremål på vegne av sine barn. Når de triste og tomme følelsene kommer etter et barn er flyttet hjemmefra blir værende over en lengere periode, så det kan være en god idè med terapi og en profesjonell samtalepartner. Da får man mulihgeten til å bearbeide følelsene på en sunn måte. Hvis de vanskelig følelsene som er listet under, får stå på for lenge kan det føre til mer langvarie emosjonelle vansker.

  • Depresjon
  • Følelse av verdiløshet 
  • Tristhet
  • Sorg

Det er hjelp å få 


Selv om noen mødre og fedre forsøker å skjile deres tristher for omverden, kan det påvirke andre aspekter av livet negativ. Vi har tilknyttede terapeuter som kan tilby individuelle samtaler, samtaler for deg og din partner eller for hele familien. Med online terapi er det mulig at hele familien får hjelp, også dersom man bor langt fra hverandre rent geografisk. Finn riktig mentor for deg og din familie i listen under eller søk mer spesifikt via 'Finn ekspert' til høyre på siden. 

Finn din samtalepartner

May Brit Strand Nordanger Filip Bekkelund Trine Bache Lindis Ljøterud
Søk med postnummer

Se utvalgte mentorer under

 

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.