Svik og avvisning

af GoMentor

Sidst opdateret 22.4.2020

Reviewer GoMentor

Svik og avvisningSvik og avvisning nevnes ofte i forbindelse med utroskap, men det er andre måter tilliten i et parforhold kan brytes. Andre former for tillitsbrudd kan være like ødeleggende for et forhold, hvis ikke problemene tas på alvor. Svikt og avvisning handler om at man misbruker den innbyrdes tilliten i et parforhold. Hos GoMentor har vi en rekke tilknyttede terapeuter som kan hjelpe par eller enkeltpersoner, med å håndtere de følelsesmessige traumene som følger i kjølvannet av et svik. Det kan være vanskelig å lære å stole på sin partner igjen, og det er ikke som klarer dette på egenhånd. Parterapi kan øke sjansene for at et svik ikke ødelegger et ellers sunt parforhold. 

Hvorfor vi mennesker reagerer som vi gjør i visse situasjoner er vanskelig å svare på. Et svik eller tillitsbrudd trenger ikke bety slutten på et parforhold, hvis man klarer å bearbeide hendelsene og følelsene som følger. Dette kan man oppnå gjennom rådgivning. Forholdet vil muligens endre seg på noen måter, men dette vil også kunne være med på å løse konfliktene som førte til sviket også. Man kjenner kanskje ikke til de konkrete årsakene til hvorfor man svikter hverandre, men det er fortsatt tiltak som kan gjøres for å redde et forhold som lider. 

Typiske tegn på svik og avvisning:

  • Depressjon
  • Skyld
  • Unnvikelser
  • Løgn 
  • Isolering 

Få hjelp

Den spesifikke situasjonen varierer fra gang til gang, men den medfølgende svekkelsen av tillitsbåndet er en utfordringen som alle par som har opplevd større svik må forholde seg til. Hos GoMentor har vi en rekke terapeuter som kan hjelpe begge partene i forholdet, både den som føler seg sviktet og den som har sviktet. Parterapi kan hjelpe dere finne en løsning og vei ut av konflikten, eller bistå dere i å avslutte forholdet på en måte som føles riktig for begge to og hjelpe dere med å bearbeide vonde følelser. Både den som har sviktet og som konsekvens av dette mistet sin partner og den som har opplevd sviket og føler seg tvunget tilå komme seg videre, kan få hjelp og rådgivning. Noen par kan kanskje aldri få leget såret, mens andre lærer å legge det bak seg. Våre tilknyttede terapeuter kan gi veiledning, basert på hva du eller dere har behov for. 

Finn den rette mentoren for deg i listen under eller søk mer spesifikt via 'Finn ekspert' til høyre på siden.  

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.