Jakten på kjærligheten

Skrevet d. 11-2-2020 11:16:25 af Gunn Berit Lilleheim - Kognitiv terapeut, Veileder

Eventyr ender alltid med at de involverte «lever lykkelig i alle sine dager», men for dem av oss som lever i den virkelige verden, der vi beveger oss gjennom en hektisk, krevende og alltid pålogget hverdag, er følelsen av lykkelig kjærlighet vanskelig å finne og holde på. For mange handler livet om de små øyeblikkene med andre.


Romanse handler om to personer på søken, det og ikke evne å se konsekvensene av de valgene en tar. For de valg vi tar, forføres til, lengter etter, kjærligheten, skaper selve livet. Det å tørre å gå inn i et forhold. Videre få velge den en har varme følelser for, og å gi av seg selv.


I samtalerommet hos meg er dette ofte et tema, og om en uke er det «Valentinesdagen» selve dagen for feiring av kjærlighet og romantikk.


Kjærlighetsforhold handler om ubetinget tillit til hverandre. Det handler om å finne den riktige balansen i forholdet, aller mest " i seg selv».❤️


Før du velger å forplikte deg til et annet menneske, må først begynne med deg selv, for ingen forhold er bra, om du ikke har kjærlighet til deg selv i bunn. Basert på egenkjærlighet , velger du hvem som skal være kjæresten din. Er den solid og god, velger du en person i livet ditt som er bra for deg, en som vil deg vel. En som tåler vekten av den du er, og som holder deg når du trenger støtte.


Egenkjærlighet betyr å forstå sin egen verdi så godt at du kan være raus med den andres personlige ønsker og behov UTEN Å DØMME. Ha forståelse for de valgene partneren gjør, i smått og stort. Dere to har også et privat liv, men uansett er dere lystårn og fyrlykt for hverandre. Slik vet du at når det stormer rundt deg, har du en trygg havn å komme hjem til. Et sted hvor du ikke blir kritisert og dømt.


Du har en som prøver å forstå deg og viser varm empati. Og det samme gjelder DEG, du gir det samme tilbake.


Det handler om å ha tillit til at den andre vil deg vel. Uansett hva som skjer, står den andre der støtt. Et sted hvor dere sammen velger kjærligheten i kjærligheten, ubetinget kjærlighet. Ettersom tiden sammen modnes, åpnes tillit til hverandre. Dere åpner hele hjertet for hverandre og er der for hverandre. Fra vanskelige til nødvendige samtaler. Vi mennesker speiler hverandre. Blir den ene innesluttet og endrer adferd, så gjør det også noe med den andre.


Du kan trene din tilnærming til deg selv og andre i samtalemetoder jeg benytter, innen emosjonelle ferdigheter og intelligens❤️


LillehiemCoach

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.