Sjalusi

af GoMentor

Sidst opdateret 15.1.2020

Reviewer GoMentor

SjalusiSjalusi er et veldig vanlig problem for mange i parforhold. Det kan være harmløst i små doser, men dersom man mister kontroll over egen sjalusi kan det ha alvorlige konsekvenser for din partner og deres forhold. Alle forhold kan ha problemer med sjalusi, selv om det ofte berører folk som har gjennomgått større samlivsbrudd, opplevd utroskap tidligere eller har andre vonde erfaringer fra livet. Mennesker uttrykker sjalusi på forskjellige måter avhengig av situasjonen og ens personlighet. På tross av dette er det mulig å avdekke visse type handlingsmønstre, spesielt i forbindelse med mer destruktiv sjalusi. Her hos GoMentor har vi en rekke spesialister som kan lære deg å bearbeide din sjalusi, før det blir et problem for parforholdet. 


Som sagt uttrykkes sjalusi forskjellig fra person til person. Noen vil være avvisende, noen vil være utagerende og noen vil unngå intimitet. Det er heller ikke ukjent at sjalusi kan føre til at man får behov for å kontrollere sin partner, som kan føre til maktkamper og overvåking. Typiske tegn på at du eller din partner er sjalu vil være et behov for konstant kommunikasjon, kontrollerende atferd og isolering. Sjalusi kan føre til store problemer i forholdet og det kan være nyttig å ha en profesjonell samtalepartner å snakke med. Sjalusi er en svært slitsom følelse og man kan lett føle seg utmattet og frustrert når man kjenner på sjalusi ofte. Ved irrasjonell oppførsel er det flere som opplever raseriutbrudd, og det kan være farlig å miste kontroll over sinnet sitt. 

Få hjelp til å bearbeide sjalusi 


Sjalusi er en negativ følelse, som kan ha stor negativ innflytelse på ens hverdag. For å finne de bakenforliggende årsakene til din sjalusi kan en av våre tilknyttede eksperter hjelpe deg, enten gjennom personlig oppmøte eller online terapi. Det finnes metoder du kan ta i bruk for å få kontroll på følelsene dine, og som kan minske risikoen for at sjalusien får større, mer alvorlige konsekvenser. Hvis man lærer å håndtere sjalusien og forstå årsakene til sine egen reaksjoner, kan det føre til et sunnere parforhold og en bedre hverdag. Du vil i samarbeid med din mentor finne de metodene som fungerer best for deg og din situasjon. 

 

Finn din mentor i listen under eller søk mer spesifikt via 'Finn ekspert' til høyre på siden. 

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.