Frykter du å føle deg alene på Valentinesday?

Skrevet d. 11-2-2020 11:05:40 af Christine Wittusen - Coach, Veileder, Terapeut

Kanskje savner du en kjæreste og gruer deg til å se sosiale medier flomme over av tilsynelatende lykkelige par? Kanskje har du en partner men føler deg likevel alene - og antar at du ikke vil få noe oppmerksomhet på årets mest romantiske dag.


Det vi fokuserer på har en tendens til å vokse, så hvordan ønsker DU å ha det den på «alle hjerters dag»?


Her er tre tips:

Minn deg selv på at dette er en helt vanlig dag - ikke noe mer romantisk enn en kommersiell merkedag.


Vi mennesker prøver ubevisst å få bekreftet våre overbevisninger. Stopp autopiloten som ser etter grunner til å føle deg alene. Se heller etter tegn på at du er verdsatt. Å smile til folk rundt deg og få smil og varme tilbake en god start.


Ikke vent på at andre skal glede deg. Gjør noe for deg selv. Hvis du ikke vil sitte alene, ta initiativ til noe hyggelig med en partner, familie, venner eller kollegaer. Ikke la deg styre av «valentinesforventninger». Kanskje er dette det beste tidspunktet for litt egenpleie. Kjenn etter hva du egentlig har behov for denne ganske ordinære fredagen. Kanskje er det noe helt annet enn en date, røde roser eller hjerteformet sjokolade?

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.