Skurrer det i parforholdet i disse tøffe koronatider? Da er dere ikke alene!

Skrevet d. 7-3-2021 16:48:58 af Anna Sigridsdatter Heen - Psykoterapeut, Parterapeut, Sexolog

Vender seg bort fra hverandre

Mange par sliter og koronatider med nedstengte samfunn har gjort det desto tøffere for mange. Dere samarbeider dårlig i hverdagen når problemer og utfordringer dukker opp. Ingen av dere føler dere sett og forstått av partneren, dere er mer lettantennelige og det blir krangler - vonde krangler der sårende ting blir sagt og dere låser dere, resignerer og trekker dere unna. Da gjør dere det vi parterapeuter kaller- «vender dere bort fra hverandre». Fortsetter det slik kan bety begynnelsen på slutten på forholdet deres om dere ikke tar grep!

Selvrefleksjon om behov og bidrag

Da gjelder det å tørre litt ærlig selvrefleksjon om hvordan du har det og hva du ønsker og har behov for. Kan og vil du du tillate deg å fortsette å ha det slik du har det nå? Og tør du sette søkelys på deg selv og tenke gjennom hva du bidrar med til at det blir ugreit? Hva kan, og vil, du gjøre for at samlivet deres skal bli bedre?

Initiativ til reparasjon

Hvem av dere strekker ut hånden og tar initiativ til å snakke om hvordan hver av dere har det i forholdet og hva dere kan gjøre for å få det bedre? Kanskje du er den som skal ta initiativet til reparasjon -og ikke vente på at partneren skal gjøre det? Tar du denne rollen er du modig og endringsorientert!

Søk profesjonell hjelp

Kanskje har det det blitt så fastlåst og smertefullt at dere trenger profesjonell hjelp. Det er ikke noe nederlag, tvert i mot. Det vitner om innsikt i at forandringer av destruktive vaner og mønstre er utrolig vanskelig og da kan dere trenge en sparringspartner som kan se dere utenfra. Bruk gjerne meg som parterapeut og sexolog. Jeg gir rådgivninger både online og kan ta i mot dere på mitt hjemmekontor på Hasle i Oslo. Se min profil for mer info.

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.