Anna Sigridsdatter Heen - Psykoterapeut, Parterapeut - GoMentor

Anna Sigridsdatter Heen

Psykoterapeut, Parterapeut

Grunerløkka Oslo, Videosamtale

15 referanser

Personlig fremmøte

- Akkurat nå: Få 100 kr. i GoMentor-rabatt på første samtale når du booker og betaler online.

Parterapi/samlivsterapi/familierådgivning 1.250 kr. Avtal tid

Partilbudet er for dere som opplever samlivskrise eller har kommet inn i dårlige samhandlingsmønstre med vonde krangler eller følelsesmessigmessig avstand. Ømtåelige temaer som seksualitet og utroskap kan dere ta opp med meg. Parterapi er for dere som vil kommunisere bedre og løse problemer mer konstruktivt, og for dere bli «kjærester» igjen og få større åpenhet, varme og intimitet i samlivet.

Individuell rådgivning/egenterapi 1.000 kr. Avtal tid

Trenger du noen å snakke med om krevende valg eller utfordringer du står overfor? Vil du få det bedre med deg selv og dine nærmeste? Våge mer? Bli mer bevisst på egne behov og følelser? Jeg hjelper deg til å bli tryggere på deg selv og se ressursene du har å bygge på. Jeg gir rådgivning fra mitt hjemmekontor sentralt i Oslo. Hver rådgivning er på 60 minutter. Om ønskelig kan annen tid avtales.


Monodrama 1.000 kr. Avtal tid

Gjennom psykodrama og monodrama blir du i stand til «å se deg selv utenfra og andre innenfra». Vi tar utgangspunkt i temaer fra ditt eget liv. Monodrama gis som privattimer.Vil du delta i psykodramagruppe holder jeg helgkurs ved tilstrekkelig antall påmeldte (min. 5-6).


Privatundervisning for par 6.500 kr. Avtal tid

Det er et 5 timers kurs som kan deles opp/gjennomføres over flere ganger om dere som par ønsker det.

samlivskurs i form av privatundervisning for par 6.500 kr. Avtal tid

Er du i tvil? Da kan du ringe til kundeservice på tlf. 2396 6246

23 96 21 08

Videosamtaler

- Akkurat nå: Få 100 kr. i GoMentor-rabatt på første samtale når du booker og betaler online.

Individuell rådgivning/egenterapi (GoMentor videosesjon) 1.000 kr. Avtal tid

Trenger du noen å snakke med om problemer eller utfordringer du står overfor her og nå? Takket være E-terapi trenger du ikke vente! Du kan videochatte med meg via 24-Rapid Response, og jeg rådgir online. Du kan også sende e-post. Dette er en betalingstjeneste.


Parterapi/samlivsterapi/familierådgivning (GoMentor videosesjon) 1.250 kr. Avtal tid

Er du i tvil? Da kan du ringe til kundeservice på tlf. 2396 6246

23 96 21 08

Hos GoMentor foregår online-samtaler via en sikker og stabil online videoløsning, som er utviklet spesifikt til bruk for blant annet psykologer, psykoterapeuter og coacher.

Fordelene er blant annet ingen fysiske begrensninger, og at det ofte er litt billigere og kortere ventetid. GoMentors plattform til online-samtaler er stabil og sikker (kryptert), hvilket betyr at sikkerheten og fortroligheten er topp. Plattformen er godkjent av Dansk Psykoterapeutforening

Online-samtaler krever en internettforbindelse og kan foregå fra PC, Mac eller vår app til iPad og iPhone.

Events

Kurs: Samlivskurs (PREP)
21-9-2019 10:00
3.500 kr. Les mer
Kurs: Samlivskurs (PREP)
26-10-2019 10:00
3.500 kr. Les mer
Kurs: It Takes Two to tango - Tango som kommunikasjonsredskap
9-11-2019 10:00
3.500 kr. Les mer

Er du i tvil? Da kan du ringe til kundeservice på tlf. 2396 6246

Anna Sigridsdatter Heen - Psykoterapeut, Parterapeut

Beskrivelse

Jeg tar deg/dere på mitt hjemmekontor i Oslo eller  har rådgivning/terapi på nettet/ videosamtaler. 

 

Jeg arbeider som parterapeut og personlig rådgiver, holder samlivslivskurs, og tar i mot de som vil prøve psykodrama og monodrama.

Trenger du noen å snakke med om krevende valg eller utfordringer du står overfor?

Vil du få det bedre med deg selv og dine nærmeste?

Våge mer?

Bli mer bevisst  på egne behov og følelser? 

Da kan du kontakte meg!


Mine fokusområder er selvbilde og relasjonskompetanse, kommunikasjon, konflikthåndtering, følelser, seksualitet og utroskap.


Parterapi / samlivsterapi

Partilbudet omfatter parterapi, parrådgivning og familierådgivning.

Parterapi er for dere som kjenner på at noe butter eller skurrer i samlivet, men vil gjøre en innsats for å få forholdet på rett kjøl igjen. Kanskje kommuniserer dere dårlig, kanskje er det lite åpenhet og nærhet, kanskje er dere dårlige på å løse konflikter, kanskje har det blitt mange  minefelter, tabuområder og hemmeligheter. Dere kan være i en akutt samlivskrise eller har kommet inn i vedvarende destruktive mønstre med vonde krangler eller følelsesmessig avstand - alle ting som gjør at  parforholdet ikke  lenger oppleves som godt å være i.

 Parterapi passer for dere som vil:

 • finne sammen, og bli «kjærester» igjen
 • styrke og utvikle forholdet deres
 • kommunisere bedre
 • våge å se på følelsene som styrer dere
 • ha åpenhet om tema som sex, sjalusi og utroskap
 • løse samlivsproblemer mer konstruktivt
 • leve bedre med uenighet
 • akseptere at dere har ulike behov og prioriteringer
 • klare å legge vonde ting bak dere
 • ha mer glede, varme og nærhet i forholdet deres


Når jeg arbeider med par bruker jeg – foruten samtale – verktøy og teknikker hentet fra PREP, som tale- og lytteteknikken og problemløsningsmetoden. Dersom dere vil - bruker jeg også enkle psykodramametoder som rollebytte og speiling. Metoder for konflikthåndtering og konfliktløsning kan også kan være til nytte.

I parterapien er jeg opptatt av at dere begge skal blir mer bevisste på hvordan dere virker på partneren deres og bedre forstår hvorfor partneren handler og reagerer som han/hun gjør. Jeg legger også stor vekt på at dere begge skal bli tydeligere på hva dere trenger av partneren deres, og klare å uttrykke det ovenfor han/ henne.

Dessuten maner jeg dere begge til å ta  ansvar for å styrke og utvikle forholdet. Det betyr at dere begge  må være villige  til å gå i dere selv, ta  grep og yte deres del  for at dere skal få det bedre sammen.


Individuell rådgivning/egenterapi

Individuelle samtaler er for deg som trenger noen å snakke med om krevende valg eller utfordringer du står overfor.

Jeg kan hjelpe deg med å:

 • forstå deg selv og din historie i perspektiv
 • strekke deg og våge mer
 • bli mindre selvkritisk.
 • bli tryggere, tydeligere og mer selvrepresenterende
 • ta ansvar for egne valg
 • ta tak i personlige og relasjonelle problemer
 • få det bedre med deg selv og dine nærmeste
 • bli mer bevisst på egne behov og følelser


Jeg er din sparringspartner og veileder. Gjennom samtaler og enkle øvelser hjelper  jeg deg til å oppdage og tro på  at du har det du trenger for å forandre livet ditt.

I individualterapien benytter jeg også monodrama  for de  av dere som -i tillegg  til å samtale - også vil visualisere og og spille ut utfordringene dere vil jobbe med. Monodrama som passer for deg som vil se deg selv utenfra og andre innenfra. Det innebærer å bli mer bevisst på hvordan du virker på andre og forstå mer av hvordan andre tenker, og hvorfor de handler som de gjør. 


Samlivskurs - hjelp til selvhjelp

Selv om de fleste mennesker ønsker et trygt og stimulerende samliv, sliter mange med kommunikasjon, klare å løse konflikter mer konstruktivt og  leve med forskjeller i væremåte og personlighet. Ofte glemmer vi å ta  vare på godene og gledene i forholdet. Mange ender opp i et praktisk bofelleskap uten å nære varme og kjærlige følelser for hverandre.

Da kan det hjelpe med et samlivskurs!

Ta et samlivskurs for å løse opp i negative  og fastlåste mønstre, eller start tidlig med kurs for å hindre at skader oppstår eller får utvikle seg så langt at det kan ende i samlivsbrudd.  

Som leder av Samlivsskolen tilbyr jeg og mine kollegaer gode samlivskurs for en hver smak. Se Samlivskolens hjemmeside over kurs vi tilbyr. Se også Go Mentor under EVENTS for å finne  oversikten over datofestede kurs.

PREP-kursene er ett av samlivskursene jeg  har holdt i mange år. Bedre kommunikasjon og bedre problemhåndtering er hovedtemaene på dette kurset.

PREP-kursene er et forbyggende kurs som passer for par i alle stadier av forholdet, både nyetablerte par og par som har levd lenge sammen.

PREP handler om å

 • lære å kommunisere bedre, se faresignaler og kunne avverge dem før de utarter. 
 • lære seg å håndtere konflikter mere konstruktivt.
 • lete fram varmen og gleden i forholdet deres.
 • få verktøy for å takle utfordrende situasjoner i samlivet på en bedre måte.


Kurset er basert på egeninnsats gjennom parvise samtaler og øvelser. Det er ikke noe gruppearbeid, alt foregår i parrelasjonen deres. 

PREP-kursene er åpne for par fra hele landet. Påmelding skjer løpende, så ta kontakt om du/dere er interessert!

Psykodrama og monodrama

Psykodrama og monodrama tar utgangspunkt i "her og nå" situasjonen. I monodrama arbeider du alene med meg som  din veileder, i  psykodrama arbeider vi i grupper. Uansett lager vi en imaginær scene og bruker den som arena for å spille ut temaer fra våre liv. Rollebytte og speiling er blant  teknikkene vi benytter. Gjennom monodrama og psykodrama kan du bli bedre på relasjonskompetanse. Her får du verktøy til å se deg selv utenfra og den andre innenfra, dvs. ta nye perspektiv.

Jeg  tilbyr kontinuerlig  enetimer for dere som vil prøve monodrama. Jeg holder psykodramakurs når nok interesserte melder seg, eller på oppdrag fra bedrifter og organisasjoner. Du trenger ikke å ha noe forhåndskjennskap  til psykodrama for å delta. Interessert? Ta kontakt!


Min bakgrunn

Jeg er sosionom, er registrert psykoterapeut/ psykodramatiker og sertifisert PREP-kursleder.

Jeg er styreleder i Samlivsskolen som tilbyr samlivskurs for par. Jeg  har vært  styreleder i Norsk Forbund for Psykoterapi (NFP).

Jeg har i en årrekke jobbet med kommunikasjon og formidling og har erfaring fra konflikthåndtering og konfliktløsning, blant annet  fra å være mekler i Konfliktrådet.

Jeg har videreutdanning i emosjonelt fokusert terapi for par. Følelsene styrer oss mer enn vi tror! Nå spesialiserer jeg meg i sexologi.

I min verktøykasse finnes også handlingsrettet trening og aksjonsmetoder egnet for psykodramagrupper, ledere og personalgrupper i arbeids- og organisasjonslivet.

I tillegg har jeg mange års erfaring med sosialrådgivning og kriseintervenering i akutttjeneste og voldtektsmottak.

-----------------------------------

Dersom du allerede ønsker å avtale en tid kan du kilkke på "Kontakt meg" og ringe meg opp eller sende meg en melding. 

 

Referanser

Tone Kristin og Ole Jacob, Lier, Buskerud - ""Vi ønsket oss et annerledes samlivskurs, og fant omsider kurset «It takes two to tango» med kurslederne Anna Sigridsdatter Heen og Hans Fosshagen. Dette deltok vi på i april 2018. Både Anna og Hans overbeviste med sin kunnskap, erfaring og lidenskap for den argentinske tangoen, lett krydret med en porsjon samlivsmix. Vi lot oss overbevise om tangoens fortreffelighet, i det vi skred over parketten med nyervervet kunnskap om kunsten å gå med eleganse og innlevelse. Vi forstod at 100% tilstedeværelse må til for å skape den gode og balanserte dialogen mellom oss som par, og at tango handler om å kommunisere bevegelse. Vi forstod at tango i virkeligheten er dialog og samarbeid mellom to aktivt skapende dansere/partnere, som igjen er med på å skape forbindelse, bånd og tilknytning mellom oss som par. Tusen takk for en fantastisk og inspirerende helg med ny innsikt, glede og giv for den argentinske tangoen". "  Les mer  Les mindre

Mona (28) - "Høsten 2017 gikk min franske samboer Pierre (29) og jeg (28) i parterapi hos Anna. Vårt forhold ble satt på prøve da vi flyttet det fra Frankrike til Norge. Pierre kom til en ny kultur og et krevende jobbmarked og ble etter hvert litt vel negativ og litt vel «kjærringstyrt». Anna har bistått oss med uvurderlige råd, og har etter noen sesjoner gitt oss de rette verktøyene til å gå fra «dette går ikke» til «dette går». Vi har et nytt forhold i dag og skal gifte oss. Anna er verdt hver krone. Hun er lytter og kommer med kreative løsningsforslag. Vi vil begge tilbake til Anna dersom vi skulle få nye problemer hvor vi trenger en «objektiv» tredjepart. Jeg kan på det varmeste anbefale Anna, til alle som leser dette og til alle jeg kjenner."  Les mer  Les mindre

”Audhild” (37) og ”Fredrik” (39), Oslo: - "Takk for at du fikk oss til å våge!"  Les mer  Les mindre

”Helene” (57), Oslo :  - ""Jeg har brukt Anna både som parterapeut og som individualcoach. Begge deler var svært utbytterikt. Hun var direkte og "to the point" på en vennlig og støttende måte, og hun hjalp meg med å sortere tanker og reaksjoner, både i forhold til meg selv og omgivelsene. Hun har kort sagt bidratt til at jeg i dag er en tryggere og mer forankret person."  Les mer  Les mindre

”Knut” (42), Buskerud:  - "Timene hos Anna har fått meg til lettere å forstå og reflektere over viktige ting i parforholdet. Jeg lærer mye slik at jeg kan påvirke forholdet positivt, og snu det som er destruktivt."  Les mer  Les mindre

”Kristin” (61), Akershus:  - ""Jeg trengte å bli personlig sterkere og mer selvrepresenterende. Anna har møtt meg med ydmykhet, samtidig som hun er åpen og raus. Hun er direkte i sin tilnærming. Hun har bidratt til at jeg i dag føler meg tryggere og har større tillit til meg selv og de valg jeg gjør."  Les mer  Les mindre

”Johanna” (30), Oppland:  - "Jeg ble anbefalt Anna gjennom en venninne som hadde gått til henne en stund med sin samboer. Jeg følte fra første stund at Anna og vi hadde bra kjemi. Hun skjønte fort hvordan hun skulle legge opp timene for oss, iht våre problemer, og timene ble derfor meget effective. Jeg kan trygt anbefale Anna videre. Hun vil ta godt vare på deg/dere !"  Les mer  Les mindre

”Siv ”(44), Telemark:  - ""Telefon eg tok til Anna ein givande samtale på eit vanskeleg stadie for meg.Tusen mange takk! Så usigeleg godt å vite at det er gode menneskje som velger å gje av si dyrebare tid. Det vart 40 dyrebare og høgst meiningsfulle minutt for meg!"  Les mer  Les mindre

Ingrid, 42, Akershus - ""Høsten 2011 gikk endelig min mann og jeg til parterapi. Vi gikk til samtaler hos Anna i cirka et halvt år. Vi endte med å gå hver til vårt. Jeg er imidlertid glad for at vi gjennomgikk denne prosessen med Anna. Det gjorde at det valget som ble tatt, var gjennomtenkt. Jeg har i ettertid aldri angret på min beslutning, og noe av grunnen til det er nok at vi søkte profesjonell hjelp. Jeg vil også presisere at verken min mann eller jeg opplevde at Anna tok noens parti. Hun klarte kunsten å lytte, stille konstruktive spørsmål og ivareta oss begge på en god måte.""  Les mer  Les mindre

Sigurd, 60, Hedmark - ""Jeg har gått til rådgiving hos Anna i 2 år. Hun viser engasjement, åpenhet og har en fordomsfri, varm tilnærming til meg og mine utfordringer. Med positiv og framtidsrettede løsninger."  Les mer  Les mindre

Synnøve (50) og Klaus (49), Bærum - ""Vi takker for et godt og gjennomarbeidet samlivskurs med Anna, hvor vi fikk god tid til refleksjon sammen som par. Stemningen i rommet var trygg og lun med Anna som veileder, så det var lett å ta opp selv det negative/litt vanskelige i samlivet på en god måte."  Les mer  Les mindre

Julie og Jan Otto, Asker - "Vi fikk tid til å tjune inn og synke vårt språk. I en hektisk hverdag er det vanskelig å sette av tid til slikt. Dette hadde vi godt av! Samtidig er det ferskvare. Du lærte oss derfor gode verktøy vi kan bruke for senere."  Les mer  Les mindre

Brita og Henrik, Bærum - "Kurset ga oss en fin dytt og anledning til å snakke med hverandre om forholdet og hvordan vi kan vise at vi setter pris på hverandre - litt oftere. Anna ufarliggjorde det å snakke om følelser og samliv. Det hadde vært fint om alle par hadde kunnet få et slikt kurs på «grønn resept» når det begynner å gå rutine i forholdet."  Les mer  Les mindre

Ann Christine og Oddvar, Hurum - "Jeg synes kurs innholdet var meget bra. Anna ufarliggjør en del vanskelige spørsmål Jeg syntes at det var merkbart en positiv endring i vårt parforhold umiddelbart etter kurset."  Les mer  Les mindre

Wenche og Christoffer, Oslo - "“Kursinnholdet passet så bra for oss og våre problemer, at vi fikk følelsen av at kurset var skreddersydd til akkurat vårt parforhold. Men det vet vi jo at det ikke var. Det vitner om at problemene våre er typiske problemer og noe mange kan kjenne seg igjen i.”"  Les mer  Les mindre

Blogginnlegg fra denne mentoren

Vis alle

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.

Denne siden tar i bruk informasjonskapsler for å sikre deg en god brukeropplevelse på hjemmesiden vår. Les mer