Tidsstyring

af GoMentor

Sidst opdateret 15.1.2020

Reviewer GoMentor

TidsstyringTidsstyring, eller time management, er et sentralt samtaleemne på mange arbeidsplasser. Tidsstyring handler om å planlegge sin tid slik at man får optimalt utbytte av den. Å være effektiv med den tiden man har tilgjengelig er viktig, hvis man for eksempel vil se fremskritt i sin karriere eller føle mer mestring i hverdagen. Fordelene ved mer effektiv tidsbruk er enrome, og kan på en arbeidsplass måles i kroner og ører. Utover høyere produktivitet, vil effektiv tidsstyring føre mer til fritid og andre gjøremål. GoMentor har en rekke tilknyttede spesialister, som tilbyr online coaching og kan hjelpe med tidsstyrig. 

Tips til bedre tidsstyring 


Her er to tips som kan hjelpe deg med din egen tidsstyring. Dette er to grunnleggende trinn som kan starte din vei mot en mer effektiv hverdag. 

  • Identifiser - Det første trinnet er å identifisere hvor og hvordan man bruker tiden sin. Når det er gjort er det lett å dele tiden sin inn i to grupper: gruppe en er den tiden som blir brukt på ting som gir lite utbytte og den andre gruppen er tiden som blir brukt på ting som gir stort utbytte. Selv om det viser seg at man faktisk bruker lite tid i den førstnevnte gruppen, kan det fortsatt gå ut over omsetningen eller forhindre andre positive begivenheter på en arbeidsplass. 
  • Diversifiser - Etter det første trinnet er gjort, er man nødt til å sette seg ned og reflektere over hva som er viktig og hvordan tiden kan brukes best, og dernest ta avgjørelser basert på disse refleksjonene. Dette vil variere fra person til person, avhengig av deres rolle og stilling i bedriften, men dersom kan fjerner noen av de oppgavenen som gir lite utbytte og erstatter det med oppgavers om gir større utbytte, kan det ha stor effekt på bedriftens bunnlinje og ansattes trivsel.

Man kan bruke mye tid på å lese om grunnleggende tips, slik som disse, men dersom man ikke får tatt de i bruk i prasis vil det ikke gjøre en stor forskjell. En coach kan lære deg og dine ansatte å bruke tidsstyring som et verktøy i arbeidshverdagen, og oppleve større grad av suksess og mestring. GoMentor sine tilknyttede coacher kan tilby både praktiske tips til en mer effektiv hverdag, men også den erfaringen og støtten som er nødvendig for å gjøre større, posiive endringer. Når man har mer tid til å jobbe med de viktige arbeidsoppgavnene, kan man se uforventede resulater. Vi ønsker å hjelpe medarbeidere på alle nivåer til å bli bedre på å disponere deres tid og dermed bli bedre ansatte. 

 

Finn din mentor i listen under eller søk mer spesifikt via 'Finn ekspert' til høyre på siden. 

Få hjelp med tidsstyring

Tom Albertsen Mariann Marthinussen May Britt Lian Jan  Sølvberg
Få hjelp online fra kun 796 kr./mnd.

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.