Presentasjonsteknikk

af GoMentor

Sidst opdateret 15.1.2020

Reviewer GoMentor

Presentasjonsteknikk

Presentasjonsteknikker er de egenskapene som gjør en person i stand til å holde en god presentasjon. Utover at man skal være god til å snakke for større forsamlinger, er det en rekke egenskaper som er viktig for at man skal være i stand til å holde en god presentasjon. Bedriftspresentasjoner kan være veldig forskjellig, avhengig av hvem som er mottakeren og hvem som presenterer. Det er dog visse ferdigheter som kan være nyttige i alle presentasjonssitusjoner. Businesscoaching via GoMentor kan utstyre deg med de verktøyene som er nødvendige for å oppnå suksess med sine presentasjoner.

Grunnleggende presentasjonsteknikker


Selvom detaljene ofte er viktig i forbindelse med presentasjoner, presenterer vi her grunnleggende teknikker som kan brukes i de fleste profesjonelle situasjonene. 

  • Research - Å kjenne sitt publikum utgjør en stor del av det å lage en god presentasjon. Gjør derfor god research om ditt publikum, og ikke minst ditt emne. Ved at du kjenner din målgruppe er det lettere å sette sammen en suksessfull presentasjon. 
  • Angi tonen - Så fort man kjenner sitt publikum, er det lettere å angi tonen for sin presentasjon. I noen tilfeller kan en mer avslappet og humoristisk presentasjon være mest effektiv, men andre ganger kan en mer nøktern tilnærming være løsningen. Å vite når man skal angi en gitt tone, er en av de viktigste kompetansene i forhold til effektiv presentasjonsteknikk.
  • Del dine mål med mottakeren - Sett et mål i begynnelsen av presentasjonen og presenterer dette for dine lyttere. På denne måten vet publikum hva de kan forvente og de er i større grad forberedt på hva de kan forvente å få ut av din presentasjon.  

Businesscoaching: Presentasjonsteknikk


Uavhengig om publikum består av en person, slik som en direktør eller en viktig kunde, eller en formsaling på flere tusen mennesker, finnes det teknikker som kan læres av en coach. Avhengig av bransje og stilling, er det ikke utenkelig at man på et tidspunkt i sin karriere må holde en presentasjon for en større eller mindre forsamling. Våre tilknyttede coacher tilbyr praktiske verktøy og teknikker som vil gjøre det lettere å holde en presentasjon. Ved å tilby både online og personlig coaching håper vi å kunne hjelpe personer, som trenger ekstra støtte og rådgivning for å oppleve mestring når det kommer til presentasjoner. 


Finn den rette mentoren for deg eller din bedrift i listen under eller søk mer spesifikt via 'Finn ekspert' til høyre på siden. 

Få hjelp med din presentasjonsteknikk

Tom Albertsen Mariann Marthinussen Helga Hem Victoria  Eek
Få hjelp online fra kun 796 kr./mnd.

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.