Prestasjon

af GoMentor

Sidst opdateret 15.1.2020

Reviewer GoMentor

PrestasjonPrestasjon handler for mange om hva slags resulater man oppnår i en gitt sammenheng, basert på den innsatsen som er gjort. Prestasjon defineres som en utøvelse det står respekt av. Derfor vil det i mange sammenhenger ses på sammen med det resulatet man har oppnådd. Er resulatet godt, vil prestasjonen anses som god. Det kan dog diskuteres hvorvidt en prestasjon kan være god, selvom resultatet nødvendigvis ikke var så godt som det kunne vært. På en arbeidsplass vil det være en sentral del av det å oppnå visse målsettinger. En coach kan hjelpe deg og din bedrift kartelegge hvordan å øke prestasjonen, for å oppnå bedre resulater. Prestasjon kan være linket opp til tidsstyring og salgstrening.  

Prestasjonsangst


Frykten for fiasko eller muligheten for å tape ansikt og dumme seg ut, er sannsynligvis noe som ligger mer eller mindre latent i de fleste av oss. For noen er det en underliggende frykt som skjerper oss i møte med sosiale utfordringer, mens for andre blir det en overveldende frykt som hindrer oss i å prestere foran andre. Prestasjonsangst er på sett og vis en variant av sosial angst. Samtidig ligger det gjerne en grunnleggende uro i mennesket som er knyttet opp mot frykten for å bli forlatt, avvist eller ekskludert. Kanskje har du jobbet med et prosjekt i lang tid, men når du skal legge det frem for kollegaer eller samarbeidspartnere, svekkes prestasjonen på grunn av overveldende prestasjonsangst. Frykt for å prestere foran andre kan være svært hemmende og ødeleggende i mange situasjoner, men heldigvis finnes det måter å bli kvitt prestasjonsangst på. Dette kan våre tilknyttede coacher også hjelpe med, for å skape positive opplevelser på arbeidsplassen. 


Her er noen tips for å bli kvitt prestasjonsangsten: 

 

  • Bruk avspenningsøvelser - Prestasjonsangsten vil aktivere frykt som skaper spenninger i kroppen, klarer man å redusere spenningen og være mer avslappet i kroppen. Her er mindfullness en god teknikk. 
  • Være så godt forberedt som man kan på en bestemt oppgave som er grunnen til prestasjonsangsten
  • Øve seg så realistisk som mulig på den situasjonen man skal prestere i
  • Snakke med noen om angsten - Finn en på din arbeidsplass eller noen i ditt liv som kan være din samtalepartner når vanskelig situasjoner oppstår. Her kan GoMentor sine tilknyttede eksperter være dine profesjonelle samtalepartner, som bidrar med råd og veiledning. 
  • Hvis det er mulig, snakke med den som skal vurdere prestasjonen - Ofte er frykten sentrert rundt en følelse av at andre vil bli skuffet eller forbauset over vår manglende evne til å prestere. Er vi i en situasjon hvor vi skal vurderes, for eksempel på en muntlig eksamen, kan det hjelpe å snakke med sensor i forkant. Da kan han være forberedt på at du har problemer i slike situasjoner, og bare det at personen er klar over dette, kan for mange virke frigjørende.
  • Unnngå å sammenligne deg med andre

En coach kan hjelpe deg og dine ansatte oppleve mestring i arbeidshverdagen omkring prestasjoner. En coach har den erfaringen og kunnskapen som er nødvendig for å hjelpe. Finn din mentor i listen under eller søk mer spesifikt via 'Finn ekspert' til høyre på siden. 

 

Få hjelp med prestasjonsangst

Tom Albertsen Mariann Marthinussen Helga Hem Helena Vatnebryn
Få hjelp online fra kun 796 kr./mnd.

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.