Hva er hypnose?

Skrevet d. 13-9-2021 10:15:34 af Christina Isdahl - Mentaltrener, Terapeut, Hypnoterapeut, Tankefelt-terapeut TFT, Traumeterapeut, Psykoterapeut

Brukes det bare til å fjerne røyk/søtsug, flyskrekk og edderkoppfobi? Viktigste av alt, kan jeg komme i fare å miste all kontroll? 

Hypnose er en dyp avslapping, behagelig som en dyp meditasjon eller savasana, der den kritiske sansen er midlertidig svekket og døren til det ubevisste sinn er åpent.

Dette benytter vi oss av ved å påvirke det ubevisste sinn i den retningen vi ønsker. I vårt bevisste sinn ligger logikk, analyse, fornuft, refleksjon og viljestyrke.

Vårt ubevisste sinn inneholder følelser, vaner, mønstre, erfaringer, traumer. Vårt ubevisste sinn har en oppgave, hvilket er å forsvare oss. Men siden det ubevisste sinn ikke forstår logikk eller forskjell på da og nå, så er det ikke alltid samsvar mellom det vi ønsker og det vi klarer å oppnå. Dette vet alle som har prøvd å slutte med en uvane eller gjøre en endring. Viljestyrken tar oss bare så langt.

Hypnose er kjent for å brukes som hjelp ved røykslutt, flyskrekk og fobier, men de absolutt aller fleste som kontakter meg ønsker hjelp med selvtillit, selvbilde, gi slipp på angst, å føle seg verdifull og god nok.

Dette ligger dypt i oss og det kan være vanskelig å få til en endring alene. Du mister aldri kontrollen, denne timen er bare for deg, som spa for sinnet der vi renser og lager nye gode koblinger.

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.