Livskrise

af GoMentor

Sidst opdateret 15.1.2020

Reviewer GoMentor

Livskrise Alle mennesker går gjennom en eller flere kriser i løpet av livet og det er ikke alltid man har kontroll over når og hvordan de kommer til å inntreffe. Derfor er det viktig at man ikke fokuserer på å unngå dem, men heller å komme gjennom dem. Hvis man går gjennom store forandringer i livet, som kan være vanskelig å håndtere på egenhånd, kan en terapeut, psykolog eller coach hjelpe deg med støtte og rådgivning.

Derfor opplever du livskriser

Alle gjennomgår livskriser i en eller annen form, som kan skylles mange forskjellige ting. Ofte opplever man følelsen av tvil, frustrasjon, sorg og en følelse av at det er håpløst å komme seg videre fra krisen. Dette er helt naturlig, men kan være frustrerende og forvirrende å håndtere.  Det varierer veldig fra person til person hva som utløser en livskrise. Men de vanligste årsakene er:

  • Å få barn
  • Skilsmisse
  • Alvorlig sykdom
  • Sorg og tap – dødsfall eller å miste en man har stått nær
  • Svik og tillitsbrudd
  • Starte på en ny utdannelse eller jobb
  • Å miste jobben/gå på pensjon
  • Overgangsalderen

Livskriser oppstår som oftest når du opplever store endringer eller en traumatisk opplevelse. Hvis det er en stor psykisk eller fysisk påkjenning og du sliter med å snakke om det kan det hope seg opp og skape frustrasjon. Dette fører ofte også til manglende livsglede og kan i verste fall føre til angst, depresjon, selvmordstanker og til og med selvmord. Derfor er det utrolig å viktig å snakke med noen om den krisen man opplever – hvis man ikke har noen relasjoner man kan betro seg til burde man snakke med en terapeut, psykolog eller coach.

Sånn kommer du gjennom en livskrise

For å komme best mulig gjennom en livskrise er det viktig at man aksepterer den situasjonen man er i – først når du har gjort det kan begynne å komme deg videre. Det kan du f.eks gjøre ved å bruke krisen positivt som en forandringsprosess til å skape forbedringer i livet ditt. Når du merker at ting føles som en krisesituasjon anbefales det at du søker hjelp. Hos GoMentor har vi mange terapeuter, psykologer og coaches som er spesialisert innen forskjellige livskriser, som f.eks identitetskrise. Her har du mulighet til å få terapi eller coaching alt etter hva du har behov for. Du kan avtale personlige møter ved fysisk fremmøte eller så tilbyr GoMentor online terapi og coaching så du kan få hjelp til å komme gjennom livskrisen din, uansett hvor og når du trenger det.

Få hjelp med din livskrise

Lindis Ljøterud Silvia Josefine Grøndahl Charlotte Nagelgaard Mariann Marthinussen
Få hjelp online fra kun 796 kr./mnd.

Livskrise

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.