Vinterdepresjon - Har du mindre energi om vinteren? - GoMentor

Vinterdepresjon

Skrevet av GoMentor

VinterdepresjonVinterdepresjon er en mild form for depresjon. Denne lidelsen kommer som regel om vinterener, som navnet også antyder. Årsaken kan være mangel på solskinn og vitamin D. Symptomene på vinterdepresjon er ofte de samme som i andre former for depresjon, mangel på energi, økt appetitt, økt vekt, isolering fra samfunnet og andre negative utviklinger. Hvis man ikke blir behandlet for denne lidelsen kan den bli verre og etter hvert utvikle seg til klinisk depresjon. På GoMentor.no anerkjenner vi viktigheten av vinterdepresjon og vi vet at mange mennesker rammes av denne lidelsen hvert år. 

Symptomer på vinterdepresjon

  • Lavt energinivå og konsentrasjonsvansker om dagen er et tegn på vinterdepresjon
  • Økt behov for karbohydrater er et annet tegn på sinnslidelsen.
  • Manglende interesse i livet, samt depressive tendenser på starten av høsten eller vinteren er et tydelig tegn på at man har en vinterdepresjon.
  • Økt appetitt og vektøkning kan forekomme i forbindelse med vinterdepresjon.
  • Mangel på energi, samt treg og døsig adferd er andre tegn på vinterdepresjon.
  • Isolasjon fra samfunnet, også fra familie og venner er et tegn på vinterdepresjon.

Risiko i forbindelse med vinterdepresjon


En av de største farene i forbindelse med vinterdepresjon er at det kan føre til andre, mer alvorlige former for depresjon hvis man ikke får behandling. Andre farer kan også være problemer som følger med andre former for depresjon og kan være alt fra manglende evne til å fungere produktivt i samfunnet til selvmordstanker- og forsøk. Før det når så langt er det viktig å få kvalifisert hjelp til vinterdepresjon.

Behandling av vinterdepresjon


Det anbefales at man blir behandlet for vinterdepresjon med psykoterapi og rådgivning foretatt av profesjonelle terapeuter før det utvikler seg til å bli et større problem. På GoMentor.no har vi profesjonelle terapeuter som har spesialisert seg i vinterdepresjon. Selv om vinterdepresjon i første omgang ikke virker som et alvorlig problem på grunn av de milde symptomene så kan denne lidelsen utvikle seg til mer alvorlige former for depresjon hvis man ikke blir behandlet. Med behandling har man gode sjanser for å slippe den tilbakevennende depresjonen hver vinter. 


Finn din mentor i listen under eller søk mer spesifikt via 'Finn ekspert' til høyre på siden. 

Sliter du med vinterdepresjon? Vi kan hjelpe deg. Du får 100 kr. i GoMentor-rabatt på første samtale når du booker og betaler online.

Marianne Winnæss Solveig Beate Osvold Tone Hvalsbråten Ingvild Bjerke Høygaard
km fra

Se utvalgte mentorer under

Finn mentorer i ditt område

km fra
 

Trenger du hjelp?

Sliter du med vinterdepresjon? Vi kan hjelpe deg. Du får 100 kr. i GoMentor-rabatt på første samtale når du booker og betaler online.

Marianne Winnæss Solveig Beate Osvold Tone Hvalsbråten Ingvild Bjerke Høygaard
Få hjelp online fra kun 169 kr./uke

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.

Denne siden tar i bruk informasjonskapsler for å sikre deg en god brukeropplevelse på hjemmesiden vår. Les mer