Dysthymi

af GoMentor

Sidst opdateret 15.1.2020

Reviewer GoMentor

DysthymiHva er dysthymi?

Dysthymi er en mild form for depresjon, som foråsaker en følelse av vemod i lange perioder av ganger. Selvom den eksakte årsaken er ukjent, er det en affektiv lidelse som kan forverres hvis man ikke får behandling. Symptomer på dysthymi kan være en konstant følelse av håpløshet, søvnproblemer, lav selvtillit, konsentrasjonsvansker og andre tegn, som også forekommer i forbindelse med depresjon. Risikoen i forbindelse med dysthymi kan for noen være ubetydelig og liten, men uten hjelp og støtte kan problemene vokse seg større. Hos GoMentor finner du mange psykologer og terapeuter som kan hjelpe deg gjennom både online terapi og personlig fremmøte.

De mest alminnelige tegnene på dysthymi er:

  • En følelse av håpløshet er vanlig i forbindelse med denne lidelsen, og den vil være vedvarende.
  • Søvnløshet eller overdreven mengde søvn kan bli et problem for mange.
  • Lavt energinivå er et vanlig symptom, hvis det er en tendens som strekker seg over en lengere periode med tid.
  • Lav selvtillit er ofte sett hos mennesker som sliter med dysthymi.
  • Manglenge appetitt eller overspising.
  • Konsentrasjonsvansker.

Selvom dysthymi anses for at være en mild form for mild form for depresjon, er det en viss risiko forbundet med denne lidelsen. Hvis man ikke mottar behandling kan dysthymi utvikle seg til en klinisk depresjon. Lavt energinivå sammen med lav selvtillit kan ha svært alvorlige konsekvenser i ens liv og påvirker livskvaliteten i veldig stor grad. Det kan være snakk om selvmordstanker og i verste fall selvmordsforsøk.

Behandling av dysthymi  

Kognitiv- og adferdsterapi er effektive behandlingsmetoder. På Gomentor har vi profesjonelle terapeuter som er eksperter innenfor affektive lidelser. Online terapi gir deg muligheten til å motta behandling akkurat når det passer deg, uavhengig av tid og sted. Finn den riktige mentoren for deg i listen under eller søk mer spesifikt via 'Finn ekspert'-knappen.

Få hjelp mot dysthymi

May Brit Strand Nordanger Trine Bache Liv   Wassum Filip Bekkelund
Få hjelp online fra kun 796 kr./mnd.

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.