Dysthymi - Lær mer og finn hjelp - GoMentor

Dysthymi

DysthymiDysthymi er en mild form for depresjon, som foråsaker en følelse av vemod i lange perioder av ganger. Selvom den eksakte årsaken er ukjent, er det en affektiv lidelse osm kan forverres hvis man ikke får behandling. Symptomer på dysthymi kan være en konstant følelse av håpløshet, søvnproblemer, lav selvtillit, konsentrasjonsvansker og andre tegn, som også forekommer i forbindelse med depresjon. Risikoen i forbindelse med dysthymi kan for noen være ubetydelig og liten, men uten hjelp og støtte kan problemene vokse seg større. Her på GoMentor.no finner du mange psykologer og terapeuter som kan hjelpe deg gjennom både online terapi og personlig fremmøte. 

De mest alminnelige tegnene på dysthymi er: 

  • En følelse av håpløshet er vanlig i forbindelse med denne lidelsen, og den vil være vedvarende. 
  • Søvnløshet eller overdreven mengde søvn kan bli et problem for mange. 
  • Lavt energinivå er et vanlig symptom, hvis det er en tendens som strekker seg over en lengere periode med tid. 
  • Lav selvtillit er ofte sett hos mennesker som sliter med dysthymi. 
  • Manglenge appetitt eller overspising
  • Konsentrasjonsvansker 

Selvom dysthymi anses for at være en mild form for mild form for depresjon, er det en viss risiko forbundet med denne lidelsen. Hvis man ikke mottar behandling kan dysthymi utvikle seg til en klinisk depresjon. Lavt energinivå sammen med lav selvtillit kan ha svært alvorlige konsekvenser i ens liv og påvirker livskvaliteten i veldig stor grad. Det kan være snakk om selvmordstanker og i verste fall selvmordsforsøk. 

Behandling av dysthymi  

Kognitiv- og adferdsterapi er effektive behandlingsmetoder. På Gomentor har vi profesjonelle terapeuter som er eksperter innenfor affektive lidelser. Online terapi gir deg muligheten til å motta behandling akkurat når det passer deg, uavhengig av tid og sted. Finn den riktige mentoren for deg i listen under eller søk mer spesifikt via 'Finn ekspert' til høyre på siden. 

Sliter du med dysthymi? Vi kan hjelpe deg. Du får 100 kr. i GoMentor-rabatt på første samtale når du booker og betaler online.

Ingunn Dahl Karlsen Trine Merete Edler Woll Stian Falck Eidisson Berit Aanesen
km fra

Se utvalgte mentorer under

Finn mentorer i ditt område

km fra
 

Få hjelp mot dysthymi

Sliter du med dysthymi? Vi kan hjelpe deg. Du får 100 kr. i GoMentor-rabatt på første samtale når du booker og betaler online.

Ingunn Dahl Karlsen Trine Merete Edler Woll Stian Falck Eidisson Berit Aanesen
Akkurat nå: Spar 40% på online terapi

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.