Konflikthåndtering

af GoMentor

Sidst opdateret 15.1.2020

Reviewer GoMentor

KonflikthåndteringKonflikthåndtering er en betegnelse for de kompetanser som gjør at en person er i stant til å effektivt løse konflikter. Dette omfatter både verbale og nonverbale kommunikasjonskompetanser, som kan forbedres med businesscoaching fra GoMentor. Det kan oppstå mange ulike typer konflikter i næringslivet. En person som har kompetanse til å effektivt og raskt løse disse konfliktene kan raskt gjøre seg selv til en verdifull medarbeider i et gitt selskap. I andre tilfeller vil det være nødvendig, som en del av et ledertrening, å lære og bli flinkere til å håndtere konflikter. I begge tilfeller, kan online businesscoaching via GoMentor vise seg å være løsningen. Konfliktløsningsferdigheter er avgjørende hvis du ønsker å jobbe deg oppover i virksomheten du befinner deg i.  

Grunnleggende verktøy til konfliktløsning


Uavhengig av hva konflikten er vil det være en leders ansvar å finne en løsning som fungerer både for partene, men også selskapet forøvrig. Det er mange aspekter ved konfliktløsning, men her er noen grunnleggende prinsipper som kan være med til å løse konflikter på arbeidsplassen.

  • Problemløsning - Å oppnå en enighet er en avgjørende del av å sikre at en konflikt er fullstendig avviklet.
  • Evnen til å lytte - Dette er et av de mest effektive redskaper til å løse en lang rekke konflikter. Å være lyttende overfor begge sider av en gitt situasjon er viktig.
  • Klar kommunikasjon - Å være i stand til klart og tydelig kommunisere under en konflikt kan bidra til en rask løsning, uansett hvem som er involvert.
  • Å ha en “exit-strategi” - I noen tilfeller er det ingen klar løsning på en konflikt. I disse tilfellene, er det viktig at man vet når man skal la det ligge og trekke seg.

Business Coaching: Konflikthåndtering


For de som har bruk for mer praktisk rådgivning, kanbusiness coaching være løsningen. Hos GoMentor vet vi hvor viktig det er at man er i stand til å løse konflikter på arbeidsplassen. Våre tilknyttede coacher har mye kunnskap om hvordan man kan løse konflikter med suksess, avhengig av hvilken konflikt det er. Ved å tilby business coaching online, håper vi, at vi kan være med til å gjøre det enklere og få hjelp til å lære de kompetanser som er nødvendig i forbindelse med effektiv konfliktløsning. Hvor noen i forretningsverdenen kanskje har et naturlig talent for konfliktmegling, har andre brukt for litt hjelp med praktiske teknikker som kan føre til konstruktive løsninger. Selv de som i utgangspunktet er kompetente i konflikthåndtering, kan man ha nytte av å forbedre disse kompetansene med hjelp av en coach.


Finn din mentor i listen under eller søk mer spesifikt via 'Finn ekspert' til høyre på siden. 

Få hjelp med konflikthåndtering

Merete Oddny Karlsen Katinka Strøm Lyngroth Peter Paszkiewicz Thomas (Tom) Kjos-Kendall
Få hjelp online fra kun 199 kr./uke

Konflikthåndtering

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.