Konflikthåndtering

af GoMentor

Sidst opdateret 15.1.2020

Reviewer GoMentor

KonflikthåndteringKonflikthåndtering er en betegnelse for de kompetanser som gjør at en person er i stant til å effektivt løse konflikter. Dette omfatter både verbale og nonverbale kommunikasjonskompetanser, som kan forbedres med businesscoaching fra GoMentor. Det kan oppstå mange ulike typer konflikter i næringslivet. En person som har kompetanse til å effektivt og raskt løse disse konfliktene kan raskt gjøre seg selv til en verdifull medarbeider i et gitt selskap. I andre tilfeller vil det være nødvendig, som en del av et ledertrening, å lære og bli flinkere til å håndtere konflikter. I begge tilfeller, kan online businesscoaching via GoMentor vise seg å være løsningen. Konfliktløsningsferdigheter er avgjørende hvis du ønsker å jobbe deg oppover i virksomheten du befinner deg i.  

Grunnleggende verktøy til konfliktløsning


Uavhengig av hva konflikten er vil det være en leders ansvar å finne en løsning som fungerer både for partene, men også selskapet forøvrig. Det er mange aspekter ved konfliktløsning, men her er noen grunnleggende prinsipper som kan være med til å løse konflikter på arbeidsplassen.

  • Problemløsning - Å oppnå en enighet er en avgjørende del av å sikre at en konflikt er fullstendig avviklet.
  • Evnen til å lytte - Dette er et av de mest effektive redskaper til å løse en lang rekke konflikter. Å være lyttende overfor begge sider av en gitt situasjon er viktig.
  • Klar kommunikasjon - Å være i stand til klart og tydelig kommunisere under en konflikt kan bidra til en rask løsning, uansett hvem som er involvert.
  • Å ha en “exit-strategi” - I noen tilfeller er det ingen klar løsning på en konflikt. I disse tilfellene, er det viktig at man vet når man skal la det ligge og trekke seg.

Business Coaching: Konflikthåndtering


For de som har bruk for mer praktisk rådgivning, kanbusiness coaching være løsningen. Hos GoMentor vet vi hvor viktig det er at man er i stand til å løse konflikter på arbeidsplassen. Våre tilknyttede coacher har mye kunnskap om hvordan man kan løse konflikter med suksess, avhengig av hvilken konflikt det er. Ved å tilby business coaching online, håper vi, at vi kan være med til å gjøre det enklere og få hjelp til å lære de kompetanser som er nødvendig i forbindelse med effektiv konfliktløsning. Hvor noen i forretningsverdenen kanskje har et naturlig talent for konfliktmegling, har andre brukt for litt hjelp med praktiske teknikker som kan føre til konstruktive løsninger. Selv de som i utgangspunktet er kompetente i konflikthåndtering, kan man ha nytte av å forbedre disse kompetansene med hjelp av en coach.


Finn din mentor i listen under eller søk mer spesifikt via 'Finn ekspert' til høyre på siden. 

Få hjelp med konflikthåndtering

Sølvi Laugsand Trine Bache Tom Albertsen Liv   Wassum
Få hjelp online fra kun 796 kr./mnd.

Konflikthåndtering

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.