Outplacement/utplassering

af GoMentor

Sidst opdateret 15.1.2020

Reviewer GoMentor

OutplacementÅ være leder vil til tider omfatte oppgaven å si ansatte opp. Uavhengig av årsaken for oppsigelsen er det en vanskelig prosess for begge parter. Outplacement er et tilbud til en medarbeider eller en leder som har blitt oppsagt. Målet er at personen skal få støtte og hjelp til å finne ny jobb gjennom personlig rådgivning og workshops. Etter en oppsigelse ønsker flere arbeidsgivere at deres tidligere ansatte skal få gode muligheter til å komme videre i karrieren. Mange ønsker en nøytral rådgiver eller coach til å diskutere mulighetene med. Venner og familie vil gjerne hjelpe, men denne støtten er ikke alltid hensiktsmessig. Familie bærer ofte bekymring på vegne av den som er jobbsøker, og blir ofte medfølende istedenfor oppmuntrende. Venner kan være tilbakeholdne fra å hjelpe, for de er kanskje redde for å ikke kunne bidra med å finne ny jobb. Med en nøytral rådgiver eller coach er det ofte lettere å la seg utfordre og se seg selv med nye øyne. Dermed gir man sin tidligere ansatt en mulighet til å jobbe målrettet og prosessorientert for å få en ny jobb, gjennom personlig rådgivning. 


Outplacement blir dermed et strukturet forløp for den oppsakte mederabeideren hvor en GoMentor-partner hjelper medarbeideren med å håndtere situasjonen og få et fremadrettet, profesjonellt og handlingsorientert fokus mot nye muligheter. Et slikt forløp kan være relevant for alle typer arbeidsplasser og alle typer medarbeidere, og det kan tilpasses etter det behovet din bedrift har. Grunnleggende handler outplacement om at begge parter skal komme seg videre på en verdig måte, raskest mulig. For den oppsagte medarbeideren handler det om å komme i gang med målrettet og effektiv jobbsøking. Hvis din bedrift investeret i et slikt forløp i forbindelse med oppsigelser, signalerer bedriften at det tas ansvar for medarbeideren fremtid utenfor kontorets fire vegger. Dette skaper stabilitet og motivasjon også for de gjenværende medarbeiderende. 


La en av våre tilknyttede partnere ta hånd om dine tidligere ansatte og deres vanskelige følelser. Dette vil også gjøre jobben som leder i vanskelig situasjoner, enklere. Finn riktig mentor for deg og din bedrift i dag eller søk mer spesifikt via 'Finn ekspert' til høyre på siden. 

Få hjelp med outplacement/utplassering

Liv   Wassum Trine Bache Tom Albertsen Mariann Marthinussen

Se utvalgte mentorer under

 

Få hjelp med outplacement/utplassering

Liv   Wassum Trine Bache Tom Albertsen Mariann Marthinussen
Få hjelp online fra kun 796 kr./mnd.

Outplacement/utplassering

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.