Barnepsykolog

af GoMentor

Sidst opdateret 23.1.2020

Reviewer GoMentor

Barne psykolog

Har du begynt å merke at barnet ditt trekker seg tilbake eller mister interessen for de tingene de en gang elsket? Kanskje har du lagt merke til at barnet ditt stadig virker trist eller at de har begynt å opptre mer aggressivt. Har barnet ditt problemer med å fokusere eller konsentrere seg på skolen? Uansett alder kan oppveksten være utfordrende, og mange barn og familier ender opp med å kjempe gjennom hele prosessen. Hvis innsatsen din hjemme ser ut til å falle flat, kan det være på tide å få et perspektiv utenfor. Å jobbe med en lisensiert barneterapeut kan hjelpe deg og barnet ditt å komme gjennom de mentale problemene de står overfor.


Barne og ungdomspsykolog

Barnepsykologer er spesialutdannet og lisensiert for å jobbe med barn og ungdommer som står overfor en rekke problemer, for å hjelpe dem med å takle og overvinne dem. Dette vil tillate dem å oppnå sitt fulle potensiale hjemme, på skolen og i relasjoner. Når alt kommer til alt er barn ikke skjermet for stress, angst og andre problemer som mange voksne trenger profesjonell hjelp med. Lisensierte barnepsykologer eller terapeuter jobber med barn i alle aldre med forskjellige problemer, for eksempel vanskeligheter med å takle en tidligere traumatisk hendelse, tilpasse seg fraskilte foreldre, føle seg ekskluderte eller uønsket av jevnaldrende, blant annet.

Barnepsykologer skreddersyr vanligvis behandlingen etter hvert spesifikt barn, med hensyn til alder, utviklingsnivå, personlighet, atferdsmessige problemer og mer for å sikre at behandlingsplanen deres gir dem den beste sjansen for å lykkes. Deretter setter de spesifikke behandlings mål for å sikre at strategien deres virkelig hjelper barnet. Avhengig av barnets behov, kan deres rådgiver bruke en eller flere av følgende teknikker: samtaleterapi, leketerapi eller gruppeterapi. Hver av dem kan være effektive, men som oftest vil de starte med en form for samtaleterapi, slik at barnepsykologen eller terapeuten kan danne en forbindelse med barnet og sikre at de fullt ut forstår hvordan de føler det.

Skulle mitt barn ha bruk for å snakke med en barnepsykolog?

Hvis du er usikker på om barnet ditt kan ha fordel av rådgivning til barn, kan denne listen over potensielle risikofarer eller advarselsskilt som du må være på vakt, hjelpe:

 • Økt ønske om å tilbringe tid alene eller mangel på lyst til å tilbringe tid med familie eller venner

  • Plutselig nedgang i skoleprestasjoner

  • Vanskelig å konsentrere seg på skolen eller på andre oppgaver

  • Vedvarende tristhet eller mangel på energi eller håpløshet

  • Overdreven angst eller stress

  • Et tap av interesse for aktiviteter de tidligere likte

  • Ekstrem avhengighet av vanlige handlinger, for eksempel håndvask eller å sørge for at dører er låst

  • Overdreven sinne eller uro som fører til surring

  • Endringer i sove- eller spisevaner

  • Vanskeligheter med kontakt med jevnaldrende

  • Handler trukket ut av livet eller en manglende vilje til å åpne opp for

  Denne listen er ikke altomfattende og betyr ikke nødvendigvis at du må starte et søk etter en barnelege. Men hvis barnet ditt utviser flere risikofaktorer eller har opplevd noen i en lengre periode, kan det være nyttig å vurdere å nå ut til en profesjonell barnepsykolog eller terapeut. Terapi hjelper barn på flere måter.

  Få hjelp til barnet ditt

  Anna Lena Eldøy                               Lindis Ljøterud Sølvi Laugsand Merethe Holldorff
  Søk med postnummer

  Se utvalgte mentorer under

   

  Få hjelp til barnet ditt

  Anna Lena Eldøy                               Lindis Ljøterud Sølvi Laugsand Merethe Holldorff
  Få hjelp online fra kun 796 kr./mnd.

  Barnepsykolog

  Vi samarbeider med  Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.