Stresscoach

af GoMentor

Sidst opdateret 15.1.2020

Reviewer GoMentor

StresscoachEn stresscoach er trent og utdannet for å ta rollen som stressekspert og bli rollemodell for en profesjonell og kompetent stressbehandling i Norge. Stresscoacher er utdannet til å praktisere ekspertrådgining og stresscoaching som kan hjelpe f.eks. organisasjoner å minske stress hos medarbeiderne sine. Stresscoacher kan også hjelpe stressrammede medarbeidere på en hensiktsmessig og effektiv måte tilbake i arbeide. Det å rådgi og hjelpe stressrammede mennesker tilbake på jobb er et av kjerneområder til stresscoacher.

 

Hvordan foregår stresscoaching?

Stress er en følelsesmessig belastning på sinnet og er forårsaket av både fysiske og psykiske problemer i livet. Alle har hver sin måte å håndtere stress på men det anbefales å få behandling med coaching, psykoterapi eller snakke med en psykolog hvis man er så sterkt preget at det bl.a. er tegn på depresjon.

 De vanligste symptomene på stress er:

 • Søvnproblemer
 • Muskelspenninger
 • Hodepine
 • Trykk i brystet
 • Knuter i magen eller i brystet
 • Mageproblemer
 • Trøtthet
 • Nervøsitet
 • Angst
 • Overspising
 • Mangel på energi og entusiasme
 • Humørsvingninger

Sammen med stresscoachen finner dere frem til hvordan ditt stress er fremtredende og hva du kan gjøre for å få balanse og ro i sinnet. Det foregår typisk over et forløp med flere sesjoner hvor dere sammen avtaler tid og sted etter dine behov. På den måten kan coachen hjelpe deg ved å gi konkrete redskaper og råd til hvordan man håndterer stress på best mulig måte.

 

Finn den rette stresscoachen

Her hos GoMentor kan du finne og booke sesjoner hos profesjonelle psykologer, psykoterapeuter og coaches spesialisert i stress og enda viktigere, spesialisert i hvordan det skal håndteres på en sunn måte. Selv om stress blir en naturlig del av livet for noen mennesker kan det gi en markant forbedring på livskvaliteten hvis man vet hvordan det skal håndteres. En stresscoach skal ikke bare fungere som en leverandør av stressrådgivning og coaching, men skal også kunne agere som profesjonell stressekspert og rådgiver for HR-funksjoner og ledelsesfunksjoner i bedrifter. Siden stresscoach ikke er en beskyttet tittel anbefales det at du undersøker de forskjellige coachenes erfaringer og utdannelser for å sikre deg at du finner den rette. Ofte vil en stresscoach ha tatt et eller flere kurs i coaching og deretter ha spesialisert seg i stress, hvor andre har spesialisert seg i stresscoahing fra begynnelsen elle supplerende utdannelser i enten psykologi eller terapi. Her er det dessuten mulig å bli sertifisert coach som også er en faktor du kan se på. Det varierer derfor veldig alt etter bakgrunn og erfaring når du velger coachen din.

Stresscoach

Susanne Borge Merete Oddny Karlsen Mina Tjelle Lillian Tiller

Se utvalgte mentorer under

 

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.