Impotens

af GoMentor

Sidst opdateret 15.1.2020

Reviewer GoMentor

IImpotensmpotens kalles også erektil dysfunksjon. Hvis en mann har problemer med å få ereksjon en eller to ganger bør det ikke automatisk diagnostiseres som erektil dysfunksjon. Problemet skal eksistere over en lengere periode og ha store negative konsekvenser for en persons tilværelse for at man skal kunne gi denne diagnosen. Stress er en årsak, men det kan være andre fysiske eller psykiske faktorer på spill. Før man lar impotens føre til andre problemer er det viktig å overveie terapi via GoMentor.no. Det er flere risiko assosiert med manglende evne til å oppnå og opprettholde ereksjon, som isolasjon og depresjon. 

Årsaker til erektil dysfunksjon


Noen av de psykiske årsakene til impotens kan være prestasjonsangst, stress, dårlig selvtillit eller en stor begivenhet i en persons liv. Noen av de fysiske årsakene inkluderer problemer med blodsirkulasjon til penis eller andre deler av det mannlige kjønnsorganet. Noen menn opplever en kombinasjon av fysiske og psykiske årsaker. Å vite den nøyaktige årsaken til lidelsen er vikig for å kunne forsøke å løse problemet. 

Symptomer på erektil dysfunksjon


Når en mann har problemer med å oppnå og bevare ereksjon til man har fullført den seksuelle aktiviteten er dette det viktigste tegnet på impotens. Det er også nødvnedig at det er et problem som strekker seg over tid og har negative konsekvenser for mannens liv. Det kan også vise seg på andre måter og manifistere seg som emosjonelle og interpersonelle problemer. Symptomene kan være vanskelig for utenforstående å se pga. problemets personlige karakter og mange menn vegrer seg for å snakke om det. Det er ikke vanlig at impotens fører til at man unngår seksuelle tilnærminger og det motsatte kjønn. 

Behandlingsmuligheter 


GoMentor kan tilby online terapi slik at du kan få den hjelpen du trenger uavhengig av tid og sted. Det kan være vanskelig å oppsøke hjelp på et legekontor når man opplever det som en flau og vanskelig situasjon. Vi har derfor kombinert Internettets muligheter og psykoterapi. Du kan selv velge den rette mentoren for deg. Vi har en rekke tilknyttede eksperter med erfaringer fra områder som sex og samliv.

Finn din mentor i listen under eller søk mer spesifikt via 'Finn ekspert' til høyre på siden. 

Trenger du en å snakke med?

Cecilie  Dale Parterapi Mariann Marthinussen Samlivsskolen v/ arbeidende styreleder  Anna Sigridsdatter Heen Ole Holmaas
Søk med postnummer

Se utvalgte mentorer under

 

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.