Er du avhengig av sex? - GoMentor

Sexavhengighet

af GoMentor

Sidst opdateret 23.4.2020

Reviewer GoMentor

Sexavhengighet

Sexavhengighet

Sex er en naturlig og sunn del av livet, men for noen kan en ukontrollerbar lyst føre til både fysiske og psykiske problemer og konflikter med venner, familie og partner. Sexavhengighet kan defineres som en sexrelatert tvangsmessig atferd, som forstyrrer eller ødelegger en persons hverdag. Mennesker som opplever å ha en forhøyet sexlyst, tidligere kjent som nymfomane, kan være avhengig av sex - selvom dette naturligvis ikke alltid er tilfelle. Noen opplever å bli så overveldet av en intens besettelse av seksuell aktivitet at det får en negativ påvirkning på personens liv, og menneskene han eller hun omgås. 

De spesifikke årsakene til en slik besettelse er ikke nødvendigs kjente eller allmenne. For noen kan de være psykiske i sin natur, mens for andre er problemet forårsaket av fysiske forhold som for eksempel hormonell ubalanse. Å avdekke årsaken er ofte en viktig del av behandlingen og våre tilknyttede ekspert kan bistå deg i denne prosessen. 

Symptomer på sexavhengighet

Symptomer på sexavhengighet kan variere fra person til person, men her er noen av de vanligste symptomene som er lett gjenkjennelige. 

  • Tvangstanker som omhandler sex og pornografi 
  • Et overdrevent antall seksuelle partnere og nye bekjentskaper som fører til samleie 
  • Tvangsmessig onani
  • Prostitusjon 
  • Blotting 
  • Upassende tilnærmelser til potensielle partnere 
  • Vanskeligheter med å være monogame 

Behandlingsmuligheter 

Det finnes forskjellige behandlingsformer i forhold til sexavhengighet og økt seksualdrift. Psykoterapi samt rådgivning har vist seg å være effektiv metoder for å oppnå endringer i håndtering av seksuelle lyster, så disse ikke lenger oppleves som overveldende og kontrollerende i en persons liv. På GoMentor.no har vi en rekke tilknyttede eksperter som har erfaring med å behandle avhengigheter og seksuelle problemer. Vi tilbyr også online terapi slik at du kan få den hjelpen du trenger uavhengig av tid og sted. Gjennom terapi kan du konfrontere dine problemer samtidig som du får hjelp med å gjenvinne kontrollen over din egen hverdag. 


Finn din mentor i listen under eller søk mer spesifikt via 'Finn ekspert' til høyre på siden. 

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.

Denne siden tar i bruk informasjonskapsler for å sikre deg en god brukeropplevelse på hjemmesiden vår. Les mer