Alkoholabstinenser

af GoMentor

Sidst opdateret 15.1.2020

Reviewer GoMentor

AlkoholabstinenserDet kan være vanskelig å takle abstinenser, men det er en nødvendighet hvis du vil bli kvitt din avhengighet. Når man prøver å avgifte kroppen sin ved å slutte med alkoholinntak, vil man oppleve både fysiske og psykiske symptomer. I noen tilfeller kan det være alvorlige komplikasjoner og vanskeligheter når avhengige forsøker å slutte å drikke.


Her hos GoMentor mener vi ikke at du skal trenge gå gjennom denne vanskelige prosessen alene. Det er derfor vi har samlet en rekke profesjonelle terapeuter som kan hjelpe deg med å overvinne din avhengighet. Før du blir behandlet for abstinenser er det noen ting du må være oppmerksom på. De høres kanskje alvorlig ut, og de er også, men husk at du ikke går gjennom disse tingene alene på GoMentor.com.

Symptomer på alkoholabstinenser

Du kan oppleve en rekke symptomer når du får alkoholabstinenser. Noen er verre enn andre, men dette er noen av symptomene som ofte gjør det fysisk vanskelig for avhengige av å gi opp alkoholen.

Psykiske symptomer - anspent og nervøs oppførsel ser man ofte i forbindelse med avvenning. Noen opplever også økt irritabilitet og humørsvingninger.

Fysiske symptomer - hodepine, manglende appetitt, søvnløshet, skjelvinger i kroppen, kvalme og oppkast er noen av de fysiske symptomene som oppstår.

Ekstreme symptomer - Hallusinasjoner kan forekomme i noen tilfeller. Feber, krampeanfall og minnetap er også mulige fysiske symptomer forbundet med alkoholabstinenser.

Disse symptomene er skremmende for mange og det kan derfor være veldig vanskelig å bli kvitt sin avhengighet når man opplever det som både fysisk og psykisk smertefullt. Du kan få hjelp fra våre profesjonelle terapeuter gjennom online terapi for alkoholavhengighet.

Behandling av alkoholabstinenser

Det er viktig å få hjelp til å behandle dine fysiske symptomer da de ofte er de mest plagsomme, men på lang sikt er det like viktig å bli behandlet for de mentale symptomene. Her hos GoMentor har vi profesjonelle terapeuter som spesialiserer seg på behandling av avhengighet, og de kan gjøre det lettere for deg å vurdere riktig behandling og veilede deg. Det kan være vanskelig å finne tilbake til en mer stabil hverdag med sunne vaner, men du trenger ikke gjøre det alene. Du kan få støtte via online terapi på GoMentor eller gjennom møter med din mentor. 

Finn den rette mentoren for deg i listen under eller søk mer spesifikt til høyre gjennom "Finn ekspert". 

Trenger du hjelp?

Filip Bekkelund Ole Holmaas Thomas (Tom) Kjos-Kendall
Søk med postnummer

Se utvalgte mentorer under

 

Trenger du hjelp?

Filip Bekkelund Ole Holmaas Thomas (Tom) Kjos-Kendall
Få hjelp online fra kun 796 kr./mnd.

Alkoholabstinenser

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.