Alkoholmisbruk

af GoMentor

Sidst opdateret 15.1.2020

Reviewer GoMentor

AlkoholmisbrukAlkoholmisbruk kan minne om alkoholavhengighet, men alkoholmisbruk handler i større grad om feil bruk av alkohol, som har en negativ innvirkning på en persons liv. Dette kan være problemer i romantiske forhold, i sosiale situasjoner, på arbeidsplassen og egen helse. Disse symptomene på alkoholmisbruk kan tyde på behovet for behandling av alkoholisme.

Det å bekjempe alkoholmisbruk er en pågående prosess. Her hos GoMentor vet vi hvor tøft det kan være å klare dette på egenhånd, og derfor har vi profesjonelle terapeuter som er klare til å hjelpe deg når du trenger. Den første og mest avgjørende skrittet å ta i forbindelse med alkoholmisbruk er å innrømme at man har et problem. Hvis du leser symptomene på alkoholmisbruk nedenfor og du kan nikke gjenkjennende til flere av de, kan det være avgjørende å oppsøke profesjonell hjelp.

Symptomer på alkoholmisbruk


Et overdrevent og kompulsivt behov for å drikke alkohol har en overordnet innflytelse og kontroller overnoen menneskers liv. Ofte kan det være en psykisk lidelse som ligger som årsak for alkoholmisbruk, men den faktiske alkoholismen forårsaker også mange andre problemer. Da alkoholmisbruk stammer fra alkoholavhengighet, kan symptomene på de to lidelsene være like: 

  • Økt toleranse, noe som krever stadig større mengder for alkohol for å oppnå den samme effekten 
  • Blackouts etter å ha drukket alkohol
  • Asosial og destruktiv oppførsel
  • Konsumerer alkohol på nye og uvante tidspunkt på dagen, for eksempel på morningen før jobb 
  • Problemer med andre aspekter av livet som forhold til andre mennesker og arbeidslivet
  • Problemer med å holde seg innenfor lovens rammer

Hvis disse symptomene er kjent, kan alkoholmisbruk være et større problem for deg enn du har antatt så. Selv om du synes det er lett å slutte å drikke når som helst, kan det være at tiden er riktig for å få hjelp til å forstå ditt eget misbruk. 

Behandling av alkoholmisbruk


Behandlingen av alkoholmisbruk kan strekke seg over en lengre periode. På GoMentor.no kan du få online-behandling med spesialister som har lang erfaring med misbruk, og dette er en gunstig måte å få hjelp på uten å måtte sette livet ditt på vente. Det første trinnet er å innrømme at du har et problem, og dette kan ofte være den vanskeligste delen av å overvinne misbruket. Hvis du kommer så langt, kan GoMentor hjelpe deg med den behandlingen du trenger. Online terapi kan gi deg den nødvendige pushen slik at du kan komme over misbruk og få livet ditt tilbake.

Finn den rette mentoren for deg i listen under eller søk mer spesifikt via menyen til høyre på siden. 

Få hjelp mot alkoholmisbruk

Filip Bekkelund Ole Holmaas Kristina Buss Folkestad Hilde Fredriksen
Søk med postnummer

Se utvalgte mentorer under

 

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.