Opioidmisbruk

af GoMentor

Sidst opdateret 15.1.2020

Reviewer GoMentor

Opioidmisbruk er et kontinuerlig forbruk av opioider til tross for de kjente negative konsekvensene stoffet har på ens liv. Symptomer på dette misbruket kan være økt toleranse, alvorlige problemer i forhold til andre mennesker, samt manglende evne til å fungere sosialt. Det er mulig å bli behandlet for dette med psykoterapi.

Det er håp og hjelp til å hente dem som har opioidmisbruk. Opioid misbruk oppstår når en person har et kontinuerlig forbruk av stoffet til tross for dets negative effekter på hans eller hennes liv. Symptomer på opioidmisbruk kan være sult for opioider, toleranse, samt en rekke psykiske og fysiske problemer. Imidlertid er det mulig å bli behandlet for dette. På GoMentor.no vet vi hvor vanskelig det er å kvitte seg med slike overgrep på egenhånd. Etter å ha gjennomgått ulike tegn på opioidmisbruk, viser vi hvordan vi kan hjelpe med behandlingen.

Tegn på opioidmisbruk

Dette er noen av de vanligste tegnene på opioidmisbruk.

Personer som har opioidmisbruk, opplever vanligvis toleranse, og krever større mengder stoff for å oppnå det samme stoffet. Dette er et av de største tegnene på opioidmisbruk
I tillegg til toleranse opplever avhengeren en konstant fysisk og psykologisk trang til stoffet, noe som er et tegn på opioidmisbruk
Ulike sosiale problemer med arbeid, relasjoner og loven ses ofte i forbindelse med personer som har opioidmisbruk.
Det er også andre tegn på opioidmisbruk, men ovennevnte er de største og mest vanlige tegnene som kan oppstå. Forhåpentligvis vil de se dem før stoffet ender opp med å ødelegge sitt eget og ens nabo liv.

Farer forbundet med opioidmisbruk

I tillegg til helseproblemer som kan oppstå i forbindelse med opioidmisbruk, er det også sosiale aspekter ved dette problemet. Folk som stoler på opioider har vanligvis problemer med å jobbe sosialt. Og jo lengre misbruk varer, jo verre blir det. Selv et misbruk som har vart bare kort tid har negative konsekvenser, for eksempel avhengighet og abstinenssymptomer.

Behandling av opioidmisbruk

På GoMentor.com vet vi hvor vanskelig det er å gå gjennom disse problemene alene. Det er derfor vi har profesjonelle terapeuter med stor kunnskap om opioidmisbruk som kan hjelpe deg med å bli bedre. Vår online terapi er et godt verktøy for å bekjempe avhengigheter. Vårt online selvhjelpsforum kan også brukes som et trinn i behandling, slik at du kan komme deg gjennom de ulike stadier av behandling og til slutt bli kvitt din avhengighet. Hvor vanskelig det er, avhenger av typen opioid, men uansett type, så er det sikkert at du trenger hjelpebehandling og bekjempelse av denne typen avhengighet, da det kan være traumatisk å klare seg selv

Få hjelp mot opioidmisbruk

Filip Bekkelund Hilde Fredriksen Esben Andersen Line Vivian  Lyng
Søk med postnummer

Se utvalgte mentorer under

 

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.