Misbruk av andre stoffer

af GoMentor

Sidst opdateret 15.1.2020

Reviewer GoMentor

MisbrukUansett hvilket stoff du bruker, er det vanligvis alvorlige konsekvenser av dette misbruket. Disse risikoene og farene blir ofte ignorert etter at man har blitt avhengige av stoffet og derfor konsentrerer man seg kun om når og hvordan man skal få tak i mer stoff. Stoffmisbruk er et svært alvorlig problem som påvirker mennesker i alle sosiale klasser. Selv om symptomer og risiko varierer, avhengig av stoffet, er det også noen gjentakende symptomer som kan se hos de fleste misbrukere. 

Tegn på misbruk av andre stoffer

Dette er noen av de viktigste symptomene du kan oppleve hvis du har narkotikamisbruk.

  • Problemer med loven og med politiet 
  • Helseproblemer i varierende grad 
  • Økt toleranse 
  • Endring i oppførsel og personlighet 
  • Endringer i sosiale omgangskretser 
  • Unnvikelse og sinne ved konfrontasjon

Risiko forbundet med misbruk av andre stoffer

Generelt sett relaterer problemer knyttet til rusmiddelmisbruk mangel på produktivitet, helseproblemer og ettervirkninger forårsaket av stoffet du har tatt. Dette betyr at narkotikamisbruk ikke bare skader den som tar stoffet, men også alle andre slektninger. Dette er en av de største risikoene forbundet med rusmisbruk. En annen risiko er å bli avhengig og følge et bestemt misbruksmønster hver dag, noe som har alvorlige konsekvenser.

Behandling av misbruk av stoffer

På GoMentor finner du psykologer, terapeuter og coacher som har lang erfaring med og forståelse for farene forbundet med rusmisbruk. Samtidig er de en del av en av verdens mest moderne behandlingsmetoder, og de er klare til å hjelpe deg med å bli narkotikafri eller dersom du står neon nær som sliter med misbruk. Dermed kan du finne både terapeuter og psykologer som spesialiserer seg på narkotikamisbruk på GoMentor, som kan hjelpe deg gjennom online rådgivning eller personlige samtaler. 

Finn din mentor i listen under eller søk mer spesifikt via 'Finn ekspert' til høyre på siden. 

Trenger du hjelp?

Filip Bekkelund Hilde Fredriksen Ingeborg Roald Ole Holmaas
Søk med postnummer

Se utvalgte mentorer under

 

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.