Cannabismisbruk

af GoMentor

Sidst opdateret 15.1.2020

Reviewer GoMentor

CannabismisbrukCannabis er en fellesbetegnelse for produkter fra planten Cannabis Sativa og Cannabis Indica. Hasj og marihuana er et produkt av cannabis. Virkningen av cannabis kan beskrives som sentraldempende og svakt hallusinogen. Cannabis er det illegale rusmiddelet som har størst utbredelse både i Norge og internasjonalt.


De kortsiktige og positive effektene av cannabis fører til at mange mennesker fortsetter inntaket av stoffet på regelmessig basis. Når dette inntaket skjer ofte at det har en ødeleggende effekt på ens liv, så det kan være snakk om cannabismisbruk. Selv om mange undervurderer de skadelige effektene av cannabis, er det alvorlige problemer som følge av et misbruk, alt fra helseproblemer til psykologiske problemer. Hvis dette virker kjent, kan det være på tide å kontakte en terapeut på GoMentor for mer informasjon om online behandling av cannabisavhengighet.

Symptomer på cannabismisbruk


Det er mange forskjellige tegn på at en person har et cannabismisbruk, enten fysiske eller mentale symptomer. Symptomene vil også variere ettersom man er påvirket av stoffet eller om man for øyeblikket er edru, men viser symptomer på langvarig bruk.

Fysiske symptomer:

  • Røde kløende øyne 
  • Å føle seg sulten ofte og spesielle cravings 
  • Tørrhet i munnen, også kalt "bomullsmunn"
  • Kvalme og oppkast
  • Nervøsitet eller tvangstanker
  • Usammenhengende tale og endring i stemmeleiet 


Psykiske symptomer:

  • Enkelte typer psykiske problemer som angstangrep, paranoia og depresjon 
  • Glemsomhet og dårlig korttidshukommelse
  • Likegyldighet og mangel på motivasjon 


Alle de ulike symptomene kan være vanskelige å komme seg igjennom. På GoMentor.no vet vi hvor vanskelig det kan være, og vi vil hjelpe deg med å bli behandlet for misbruk før det blir et overordnet problem. Det er alvorlige farer forbundet med langvarig bruk av cannabis. Hvis du vil unngå disse farene, kan det være på tide å vurdere å bli behandlet for ditt misbruk av cannabis.

Behandling av cannabisbruk


Hvis du er klar til å takle cannabisavhengigheten, kan du finne dyktige terapeuter på GoMentor som kan tilby deg hjelp og veiledning. Vi har online terapi med profesjonelle terapeuter som er spesialister innen misbruk og avhengighet. Denne og andre behandlingsalternativer på GoMentor kan gjøre det mulig for deg å bli kvitt cannabisavhengigheten din. Blant annet har psykoterapi vist seg å ha gunstig effekt på symptomer på tilbakefall. Det trenger ikke å være vanskelig eller tidkrevende å bli behandlet for misbruk. Gjennom GoMentor 24/7 kan du skrive ubegrenset med en terapeut eller coach, så du får den trenger akkurat når du trenger den. 

Få hjelp mot cannabismisbruk

Filip Bekkelund Thomas (Tom) Kjos-Kendall Kristina Buss Folkestad Line Vivian  Lyng
Søk med postnummer

Se utvalgte mentorer under

 

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.