Misbruk av beroligende midler

af GoMentor

Sidst opdateret 15.1.2020

Reviewer GoMentor

Misbruk av beroligende midler Misbruk av beroligende midler er et alvorlig problem fordi det hos veldig mange fører til problemer på andre arenaer i livet og de aller fleste opplever tilbakefall. Symptomer på misbruk av beroligende midler kan være økt toleranse, ulike former for psykiske utfordringer, konstant døsighet og en rekke andre fysiske og mentale problemer. Disse og andre farer forbundet med et slikt misbruk krever behandling av profesjonelle terapeuter som spesialiserer seg på behandling av problemer med beroligende midler, enten i tilfelle av Thorazine (en antipsykotisk) eller Ativan og Xanax (to mindre sterkere former for sedativa).


Her hos GoMentor vet vi at mennesker har ulike behov, og de som har hatt et langvarig misbruk trenger annen behandling enn de som har hatt er mer kortsiktig misbruk. Før vi forteller om hvordan vi kan hjelpe, er det en rekke vanlige symptomer på vanedannende midler som det er viktig å ha kunnskap om. I tillegg vil vi se på risikoen forbundet med langvarig misbruk av beroligende midler.

Symptomer på misbruk av berolgiende

Selv om symptomer på misbruk kan variere avhengig av typen av middel det er snakk om i hvert enkelt tilfelle, eller en blanding av forskjellige typer beroligende midler eller andre medikamenter, så er det noen felles faktorer.

  • Toleranse er generelt indikativ for de fleste former for avhengighet, og er også i dette tilfellet et tegn på misbruk av beroligende midler
  • Ulike typer psykiske problemer kan forekomme eller bli forsterket på grunn av effekten av stoffet på kroppen og hjernen.
  • Likegyldighet og døsighet kan være et tegn på både kortsiktig og langvarig misbruk av beroligende midler
  • Konstant behov for søvn til alle tider av dagen kan være et annet tegn på misbruk av beroligende midler

Fare forbundet med misbruk av beroligende midler

I tillegg til de ovennevnte symptomene, er det en rekke risikoer og farer forbundet med langvarig misbruk av beroligende midler. Som disse midler i hovedsak brukt for å overvinne forskjellige former av psykiske lidelser, at de har en skadelig effekt på kjemien i hjernen og derved kan endre persons mentale tilstand. I tillegg til de mentale farene er det også fysiske bivirkninger. Konstant tretthet, apati, en vedvarende søken etter flere og flere beroligende midler for å oppnå samme effekt er bare noen eksempler på de fysiske farene forbundet med misbruk av beroligende midler.

Behandling av misbruk av beroligende midler

Hvis du er bekymret for om du vil oppleve tilbakefall og fortsette ditt misbruk, kan det være verdt å vurdere hjelp via GoMentor. Vår online terapi består av profesjonelle terapeuter og coacher som har stor kunnskap om og erfaring med misbruk og avhengighet. Det kan være vanskelig å bli kvitt sin avhengighet, men med hjelp bestående av terapi og rådgivning kan du få en oversikt over sykdommen din og hvordan det påvirker deg og din kjære. Ved hjelp av GoMentor 24/7 kan du skrive ubegrenset med din mentor, slik at du får den hjelpen du trenger akkurat når du trenger den. 

Finn din mentor i listen under eller søk mer spesifikt via 'Finn ekspert' til høyre på siden. 

Få hjelp mot misbruk av beroligende midler

Filip Bekkelund Randi Torjussen Thomas (Tom) Kjos-Kendall Ole Holmaas
Søk med postnummer

Se utvalgte mentorer under

 

Få hjelp mot misbruk av beroligende midler

Filip Bekkelund Randi Torjussen Thomas (Tom) Kjos-Kendall Ole Holmaas
Få hjelp online fra kun 796 kr./mnd.

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.