Kokainmisbruk

af GoMentor

Sidst opdateret 15.1.2020

Reviewer GoMentor

KokainmisbrukMange av de som ikke kan motstå fristelsen ved kokain, kan raskt befinne seg i en situasjon med en avhengighet som tar kontroll over deres liv. Kokain er et av de farligste rusmidlene du kan ta. De typiske tegn på et kokainmisbruk er lette å gjenkjenne: økonomiske problemer, vekttap, problemer med autoriteter og uansvarlig oppførsel, problemer i forhold til andre mennesker og alvorlige helseproblemer. Det er dog mulig å få behandling og hjelp mot en slik avhengighet. På GoMentor.no kan du få online terapi, som kan hjelpe deg med å bekjempe ditt misbruk.

Symptomer på kokainmisbruk

Her er noen av symptomene på kortvarig og langvarig kokainmisbruk:

  • Økonomiske problemer
  • Problemer med autoriteter og loven
  • Asosial og uansvarlig oppførsel
  • Helseplager med bl.a. nese, munn, lunger og hjerte
  • Vekttap 

For mange menneskers vedkommende skal det ikke mer enn to erfaring med kokain før de blir fanget av det og befinner seg selv i et avhengighetsforhold. I tillegg til kokains svært avhengighetsskapende egenskaper, er det også en rekke andre alvorlige problemer ved bruk av kokain.

 

 

Risiko ved kokainmisbruk

De forskjellige bivirkningene i forbindelse med kortvarig kokainmisbruk kan være farlig, men det er også en rekke konsekvenser av et langvarig misbruk. De økonomiske, emosjonelle og fysiske problemer innhenter en raskts, når man er avhengig av kokain. De som bruker mye kokain, vil kunne få langvarige forstyrrelser som preges av utmattelse, depresjoner, urolig søvn- og sultfølelse. Vedvarende psykiske lidelser kan være et resultat. Store doser kokain over noen timer kan føre til angst, paranoia og hallusinasjoner. Disse effektene forsvinner vanligvis når kokainen går ut av kroppen, men for mange varer plagene i lang tid. Det vil derfor være viktig å overveie å få behandling for misbruk. GoMentor kan hjelpe deg uansett hvor lenge du har misbrukt kokain, selv om du selv tror det er for sent.

Behandling av kokainmisbruk

Et behandlingsforløp vil se annerledes ut og variere ut i fra om du har vært avhengig i lang tid, sammenlignet med de som nylig har opplevd misbruket. Generelt kan det sies at en av de beste behandlingsmetoder mot kokain abstinenser er gjennom profesjonelle terapeuter. Med online terapi på GoMentor.no kan du får den hjelpen du trenger. Du behøver ikke å gjennom din behandling alene. Med den rette behandling kan du bli kvitt din avhengighet og begynne å leve et normalt liv igjen. Det vil muligens ikke vært det livet du levde før misbruket, men med den rette behandling er det håp.

Kokainavhengighet

Kokainavhengighet kan ha ødeleggende konsekvenser i ditt liv og påvirke de rundt deg, selv de du ikke kjenner. Den fysiske avhengigheten man opplever av et kokainmisbruk er så sterk at mange er likeglade med de overnevnte negative konsekvenser. Kombinasjonen av den fysiske og psykiske avhengigheten man opplever ved misbruk av kokain gjør det veldig vanskelig å komme ut av sitt misbruk. Hos GoMentor kan vi hjelpe deg med å få håpet tilbake ved å tilby et bredt spekter av coacher og terapeuter, både online og i din by. Våre tilknyttede partnere kan hjelpe deg få en bedre forståelse av din avhengighet og ta de første skritt mot behandling. 

Symptomer på kokainavhengighet

Her er noen av de mest alminnelig tegn på kokainavhengighet:

  • Man opplever store opp- og nedturer i forhold til bruk av kokain. Oppturen finner sted når stoffet inntas, og nedturen følger etter stoffets virketid som kan føre til store irritabilitet og depresjon.
  • Økonomiske problemer følger med kokainavhengighet på grunn av den høye prisen på stoffet. Sel om man anskaffer og bruker mindre konsentrerte versjoner av stoffer, kan det føre til en meget dyr vane da kroppen med tiden behøver større mengder av stoffet for å oppnå samme rus.
  • Alvorlige problemer med blant annet nesen og lungene kan være et resultat av langvarig kokainmisbruk, avhengig av hvordan stoffet inntas.
  • Flere opplever at livet som misbruker gjør det vanskelig å holde seg innenfor lovens rammer.

Behandling av kokainavhengighet

Hos GoMentor har har vi profesjonelle terapeuter med spesiell erfaring med behandling av kokainavhengighet. Utover dette har i online gruppeterapi, hvor du kan få veiledning i en gruppesitausjon. Dette er en gunstig kombinasjon og kan forbedre dine sjanser for å komme deg ut av ditt misbruk. Hvis du har en mistanke om at et problematisk forhold til kokain er et problem i ditt liv, så er det på tide å svar på dine spørsmål. GoMentor sine tilknyttede partnere kan hjelpe deg med å få svar på sine spørsmål, samt rådgi deg om hvordan du best kan håndtere din situasjon.

Få hjelp mot kokainmisbruk

Filip Bekkelund Esben Andersen Randi Torjussen Hilde Fredriksen
Søk med postnummer

Se utvalgte mentorer under

 

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.