Amfetaminmisbruk

af GoMentor

Sidst opdateret 15.1.2020

Reviewer GoMentor

AmfetaminmisbrukAmfetaminmishandling er et overdreven inntak av amfetamin over tid, noe som kan ha en forstyrrende effekt på ens daglige liv. Selv om avhengighet er fysisk, har det også et mentalt aspekt, og begge må tas i betraktning når det gjelder symptomer på misbruk. 


Mennesker som sliter med et overdrevent forbruk av amfetamin og som vet at dette misbruket har negative konsekvenser på deres liv, sies å ha et amfetaminmisbruk eller en amfetaminavhengighet. Symptomer på amfetaminmisbruk er raskt vekttap, søvnproblemer, humørsvingninger, stort overskudd av energi og rastløshet. De som behandles for deres misbruk, opplever også flere tilbakeslagssymptomer som hallusinasjoner, som for eksempel insekter som kryper på huden. Det er mulig å komme over misbruket og abstinensene, og gjenvinne kontroll over livet igjen. Det er mange som har opplevd det samme som deg. Ved hjelp av profesjonelle terapeuter og online terapi på GoMentor slipper du å gjøre det alene. 

Symptomer på amfetaminmisbruk


Amfetamin er et rusmiddel som brukes av veldig mange forskjellige mennesker, i ulike livssituasjoner. Mennesker med høyt arbeidspress på jobben eller studenter som har et intenst ønske om gode resultater kan ty til amfetamin for å opprettholde ett vist energinivå og prestasjonsnivå i hverdagen. Et slikt forbruk kan fort ende i et misbruk når man selv mister kontrollen over sine vaner og har dannet en avhengighet. 


Her er noen symptomer som kan indikere amfetaminmisbruk: 

  • Ekstremt vekttap og manglende appetitt 
  • Nervøsitet og økte energinivåer over lengre tid kan skyldes vanlig bruk av store mengder amfetamin
  • Å være i stand til å holde seg våken flere dager i strekk
  • Å holde seg innenfor lovens grenser.
  • Paranoia og andre psykotiske lidelser 
  • Noen opplever hallusinasjoner, både når de tar amfetamin, og når de slutter å ta dem og opplever abstinens.

Disse symptomene kan variere noe fra person til person, men det er en godt sted å starte dersom man forsøker å avdekke et misbruk hos en man står nær eller seg selv. Dersom man kan kjenne seg igjen i flere av de overnevntee punktene kan online terapi være løsningen for deg.

Behandling av amfetaminbruk


Hvis du oppdager tegn på amfetaminmisbruk, er det på tide å handle. Du kan få hjelp i form av atferdsterapi og rådgivning fra profesjonelle terapeuter som spesialiserer seg på misbruk og avhengighet. Det vil være en utfordring å takle abstinenssymptomer, men på GoMentor kan du få den hjelpen du trenger slik at du kan få livet tilbake på riktig spor. Amfetaminavhengighet trenger ikke å være noe du må kjempe med alene. Vi vet hvor vanskelig det kan være å holde seg unna stoffet når absistensene eller behovet melder seg. Derfor har vi utviklet en behandlingsplattform med profesjonelle terapeuter og psykologer. Gjennom GoMentor 24/7 kan du skrive ubegrenset med din psykolog eller coach og få den hjelpen du trenger akkurat når du trenger den. 


Finn din mentor i listen under eller søk mer spesifikt til høyre på siden. 

Få hjelp mot amfetaminmisbruk

Filip Bekkelund Randi Torjussen Ingeborg Roald Linda Nordskog
Søk med postnummer

Se utvalgte mentorer under

 

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.