Amfetaminabstinenser

af GoMentor

Sidst opdateret 15.1.2020

Reviewer GoMentor

AmfetaminabstinenserEn som har sluttet med bruk av amfetamin og blir behandlet for sin avhengighet kan oppleve skremmende abstinenser. Symptomene oppstår når en person som har misbrukt amfetamin stopper forbruket av stoffet, og symptonene kan være så intense at man tyr til misbruk igjen. Her hos GoMentor forstår vi dette og tilbyr deg derfor online rådgivning og terapi med profesjonelle terapeuter og coacher. Våre terapeuter vet alt om misbruk og avhengighet, og de vet hva du går igjennom. De er der for deg når du må komme deg igjennom abstienensene. I tillegg har vi online skriftlig terapi hvor du kan kontakte din mentor 24/7, slik at du ikke føler deg alene og maktesløse.

Symptomer på amfetaminabstinenser

Her er noen av de vanligste symptomene på abstinenser forårsaket av amfetamin. 

  • Emosjonell ustabil - du blir lett opprørt, trist og sint
  • Angst - nervøsitet og angst er vanlige følelser i 
  • Trøtthet - når rusen avtar er det vanlig å føle tretthet
  • Sover for mye - når tretthet setter inn vil man kunne oppleve lange perioder med søvn når kroppen prøve å reparere noe av skadene som amfetamin forårsaket når man ikke har vært i stand til å sove tidliger
  • Økt appetitt - mange som slutter å bruke amfetamin, opplever en økt appetitt i motsetning til manglende appetitt, som de brukte amfetamin.
  • Uregjerlige temperament - ekstrem irritabilitet er vanlig når man ikke lenger har tilgang på stoffet
  • Psykose - ulike former for psykose, inkludert paranoia, hallusinasjoner, depresjon og selvmordstanker kan oppstå når en person slutter å bruke amfetamin

Dette er alle alvorlige bivirkninger som krever riktig behandling og ofte profesjonell hjelp. På GoMentor kan vi tilby behandling av amfetaminavhengighet.

Behandling av amfetaminabstinenser

Atferdsterapi og rådgivning er vanligvis effektive måter abstinenssymptomer kan behandles på for å bli kvitt sin avhengighet. GoMentor har profesjonelle terapeuter og coacher som er tilgjengelig alle døgnets tider for å hjelpe deg finne tilbake til en trygg hverdag med sunne vaner. Behandlingen er ikke en enkel prosess, men den støtten og veiledningen du kan få på GoMentor kan være avgjørende for om du klarer å stå i mot abstinsene. 

Finn den rette mentoren for deg i listen under eller søk mer spesifikt via 'Finn ekspert' til høyre på siden. 

Trenger du hjelp?

Kristina Buss Folkestad Ole Holmaas Line Vivian  Lyng
Søk med postnummer

Se utvalgte mentorer under

 

Trenger du hjelp?

Kristina Buss Folkestad Ole Holmaas Line Vivian  Lyng
Få hjelp online fra kun 796 kr./mnd.

Amfetaminabstinenser

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.