Abnorm separasjonsangst

af GoMentor

Sidst opdateret 15.1.2020

Reviewer GoMentor

Separasjonsangst er frykten for å skilles fra foreldrene sine og er et normalt stadium i alle barns oppvekst. Dersom det fortsetter i en eldre alder (2-år og oppover) kan det vær snakk om abnorm separasjonsangst. Symptomene er bl.a. overdreven angst når man skilles fra foreldrene sine og andre fysiske tegn. Stress og traumer i oppveksten menes å være hovedårsakene til abnorm separasjonsangst. Online terapi via GoMentor kan hjelpe i forbindelse med denne lidelsen, men før vi forklarer hvordan er det noe fakta man burde kjenne til når det gjelder separasjonsangst.

Årsaker til abnorm separasjonsangst

Stress i forbindelse med at man har mistet et kjæledyr eller etter en ulykke kan være nok til å forårsake abnorm separasjonsangst. Et stort skifte i omgivelse, som å skifte skole kan også være nok til at symptomene på abnorm separasjonsangst begynner å vise seg. Overbeskyttene foreldre som kanskje selv lider av abnorm separasjonsangst øker risikoen for at det også oppstår hos barnet. Uansett hva grunnen er så er det viktig at man vet hva symptomene er og holder øye med dem.

Symptomer på abnorm separasjonsangst

De primære symptomene på abnorm separasjonsangst er barn som opplever ekstrem bekymring og angst hvis de er borte fra foreldrene eller forsørgere. Dette kan utspille seg gjennom raserianfall eller barn som sier de er syke for å slippe å gå på skolen – og dermed skilles fra foreldrene sine. Sengevæting og frykt for å være alene er to andre indikatorer på abnorm separasjonsangst. Hvis man ser disse symptomene er det viktig å søke behandling og eventuelt få en diagnose fra en profesjonell psykolog eller terapeut. Hvis det ikke behandles kan det føre til andre psykiske lidelser og problemer.

Dette er noen av symptomene på abnorm separasjonsangst:

  • Urealistisk og hysterisk oppførsel når man skilles fra foreldrene sine
  • Nekte å gå på skolen for å bli værende sammen med foreldre eller forsørgere
  • Mareritt
  • Sengevæting
  • Frykt for å være alene

Behandling av abnorm separasjonsangst

Online terapi for abnorm separasjonsangst via GoMentor kombinerer psykoterapi og rådgivning via internett. Denne moderne behandlingsmetoden er en god måte å håndtere symptomene forbundet med abnorm separasjonsangst, samtidig som man kan håndtere symptomene forbundet med lidelsen. Vi har terapeuter som er spesialisert innen abnorm separasjonsangst og de kan hjelpe med veiledning og støtte. Adferdsterapi er en annen viktig del av behandlingen av denne lidelsen. Gjennom GoMentor kan du få hjelp til abnorm separasjonsangst – online – uansett hvor alvorlig problemet er.

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.