Generell angst

af GoMentor

Sidst opdateret 15.1.2020

Reviewer GoMentor

Generell angstGenerell angst er en psykisk lidelse som innebærer at man er ekstremt bekymret eller engstelig i forhold til større begivenheter i hverdagen. Det er ofte snakk om en irrasjonell bekymring. Man kjenner ikke til det konkrete årsakene til denne typen angst, men man mener at både psykologiske og biologiske faktorer spiller en rolle. Symptomer på generell angst er blant annet søvnproblemer, rastløshet, irritabilitet, hodepine, skjelvninger, samt andre fysiske og psykiske problemer. Hvis det ikke behandles kan angst føre med seg store utfordringer i hverdagen, og andre problemer slik som depresjon og stoffmisbruk.

Symptomer på generell angst

Symptomene på generell angst er ofte mildere enn symptomene på andre angstforstyrrelser, men det betyr ikke at de ikke er alvorlige og noen ganger skremmende å håndtere. Personer med denne lidelsen vil typisk oppleve å være utmattet og mangler energi. Dette kan forklares med at energien brukes i rastløshet og irritabilitet når man kjenner på følelsen av angst i kroppen. Flere forteller at de opplever søvnproblemer, hodepine, skjelvinger og andre fysiske reaksjoner. Konsentrasjonsvansker og kortere oppmerksomhetsspenn er også vanlig. Symptomenes til tider milde natur natur betyr dog ikke at man ikke behøver behandling. Det er risiko for stoffmisbruk, depresjon eller andre problemer som kan oppstå som følge av generell angst, og man bør derfor vurdere behadling så snart man kjenner igjen symptomene.

  • Tretthet
  • Irritabilitet
  • Søvnproblemer
  • Hodepiner
  • Konsentrasjonsvansker

Få hjelp til generell angst

Her hos GoMentor forstår vi at tid kan være et problem for mange, også personer med angstforstyrrelser. Det kan være spesielt vanskelig å ta de første stegene mot behandling, spesialt om man sliter med panikkanfall og angst. Vi har tilknyttede spesialister som har erfaring innenfor angstlidelser, som tilbyr veiledning og samtaleterapi. Vi tilbyr også online terapi gjennom vår krypterte platform, slik at du kan motta behandling uavhengig av tid og sted.

Finn din mentor i listen under eller søk mer spesifikt via 'Finn ekspert'-knappen.

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.