Retningsvalg

af GoMentor

Sidst opdateret 15.1.2020

Reviewer GoMentor

RetningsvalgNår man står ovenfor store valg i livet kan det oppleves som både stressende og ubehagelig. I valg av utdanning og arbeidssted føles avgjørelsene svært endelige ut. Slike valg kan referes til som retningsvalg og handler om valg som definerer hvilken "retning" livet ditt vil ta videre. Når man står ovenfor vanskelig valg kan man oppleve å bli passiv i forhold til sin egen situasjon og unngå å ta de vanskelige valgene. Det kan gi en følelse av mangel på kontroll på egen fremtid og kan være ødeleggende for både selvbilde og egne ambisjoner. Derfor kan rådgivning fra en karrierecoach gjøre prosessen enklere og hjelpe deg ta det riktige valget. 


Listen under presenterer en rekke spørsmål som er vanlig å stille seg selv når man står overfor valg i forhold til sine studier og karriere. 

  • Tar jeg riktig valg? 
  • Hva er det jeg ønsker å bruke tiden min på? 
  • Hva er mine interesser og egenskaper? 
  • Har jeg et reelt alternativ? 

En coach kan hjelpe deg med å kartlegge dine ønsker og behov, og gjøre valget lettere. Les gjerne mer om karrieremuligheter og karriereutvikling her. Coaching gir deg de rette verktøyene til å selv svare på de overnevnte spørsmålene og være en profesjonell støttespiller for deg. Vi tilbyr online samtaler slik at du kan få den hjelpen du trenger når og hvor du måtte ønske. 


Finn din mentor i listen under eller søk mer spesifikt via 'Finn ekspert' til høyre på siden. 

Få hjelp med retningsvalg

Mariann Marthinussen Liv   Wassum Merethe Holldorff Anne Sloth Dieserud
Få hjelp online fra kun 796 kr./mnd.

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.