Karrieremuligheter

af GoMentor

Sidst opdateret 15.1.2020

Reviewer GoMentor

KarrieremuligheterEt gammelt, engelsk ordtak sier at når man først har funnet en jobb man elsker, så kommer man aldri til å jobbe igjen. Det kan nok sies å være en overdrivelse, men poenget er fortsatt ganske relevant. Hvis man tar et steg tilbake og ser på sitt eget liv og erfarer at man ikke er helt tilfreds med den jobben man har, kan man overveie å gjøre noe med det. Det kan være at man skal bytte til en annen avdeling i det firman man allerede jobber for, eller at det er nødvendig å bytte arbeidsplass helt. Uansett hva man bestemmer seg for, kan det være både en forvirrende og stressende prosess. Begrepet karrieremuligheter omfatter de forskjellige metoder og muligheter som foreligger i forbindelse med et jobbskifte. Karrierecoaching via GoMentor.no kan gjøre et karriereskift lettere, ved å få den veiledningen og støtten du trenger. 

Hva er mine karrieremuligheter?


Her er noen få spørsmål man bør stille seg selv, og svare på), når man vurderer å skifte jobb. 

  • Hva liker jeg å gjøre? - Når man får muligheten til å bytte jobb, er det en god idè å velge noe som interesser deg. Det er ikke alltid mulig hvis det er snakk om et ufrivillig bytte av jobb, men det er noe man bør tenke over hvis man selv ønsker å finne en ny karrierevei. 
  • Hva kan jeg? - Det kan være en god idé å lage en liste over din kompetanse og egenskaåer og oppdatere sin CV, når man forbereder seg på et jobbskifte. 
  • Hva skal jeg kunne? - Dette er også et veldig relevant spørsmål. Hvis det er behov for spesifikk kompetanse som man må tilegne seg før man du kan skifte til den jobben eller bransjen du ønsker, er det viktig å komme i gang med den prosessen. Etterutdanning og omskolering er vanlig blant voksne mennesker fordi arbeidsmarkedet er i stadig endring. 
  • Er dette frivllig? - Man kan oppleve å bli tvunget til å finne en ny arbeidsplass, eksempelvis på grunn av endringer i bedrfiten man jobber for eller pågrunn av nedbemanning. Dette kan være en svært stressende situasjon og det kan være lurt å reflektere over hvorvidt dette er en frivillig prosess eller om man føler seg presset ut på nye beiter. 

Det å bytte karrierevei halvveis gjennom livet kan være en vanskelig og frustrerende prosess. Karrierecoaching via GoMentor.no kan bidra til å gjøre prosessen lettere. Selvom situasjonen ikke er helt frivillig, kan en coach hjelpe deg med å finne lyspunktene i situasjonen. En karrierecoach vil også kjenne arbeidsmarkedet og se muligheter for deg. Når du er klar over alle dine muligheter, som kan innebære kurs og etterutdannelse, kan det gjøre prosessen mer behagelig og kanskje enda mer lukrativt. Før man begir seg ut på slike store endringer i hverdagen bør du gjøre deg opp noen tanker i forhold til din forvetninger og ønsker i forhold til inntekt, motivasjon, og målsetting. 

Karrieremål


Når det kommer til å ha klare strategier og mål for sin karriere, er det de færreste som har den nødvendige tiden eller kunnskapen til å kunne kartlegge hverken det ene eller det andre. Oftest er det de som ikke har et klart mål, som ikke opplever fremgang og progresjon i deres karriere. Det er ikke alle som streber etter forfremmelser, og av de som gjør det kan det være av forskjellige grunner. Det kan være snakk om høyere inntekt, mer innflytelse eller et ønske om å oppnå noe, uavhengig kan det være en god idè å ha en klar strategi og et klart mål med sine karrierevalg. Å lage strategier og sette mål for sin karriere er en teknikk som karrierecoacher bruker å få hjelpe sine klienter å oppnå det de ønsker med sin jobb. En coach kan hjelpe deg med å kartlegge dine langsiktige mål og samtidig lage delmål på veien. Her hos GoMentor har vil en rekke tilknyttete coacher som tilbyr rådgiving online, slik at du kan få veiledning når og hvor du måtte ønske. 


En overordnet strategi

Hvis man ønsker fremgang i sin karriere, er det å utarbeide en overordenet strategi det første steget. En strategi kan se veldig forskjellig ut, avhengig av om du har ambisjoner om å bli administrerende direktør eller kreativ ansvarlig i en bestemt bedrift. For andre kan planen gå ut på å jobbe for en bestemt bedrift i en begrenset periode, og så gå videre til å starte sin egen bedrift. Uansett hva du ønsker å oppnå er det avgjørende at man har en klar plan for hvordan man skal nå dette målet. Når du har utatbeidet denne planen, kan du aktivt begynne å ta mer konkrete skritt i den retningen du ønsker.  


Spesifikke delmål 

Etter at man har fått laget en overordnet strategi er det neste steget å formulere de konkrete stegene du må ta for å oppnå målet ditt. Dette gjøres mest effektivt gjennom delmål. Her er noen typiske delmål som mange ønsker å oppnå: 

  • Høyere lønn
  • Bedre tittel 
  • Mer innflytelse
  • Nye arbeidsoppgaver og ansvarsområder

Der kan være mange grunner til at man ønsker tydelige karriermål og en coach kan også hjelpe deg med å kartlegge andre mål. 

Karrierecoaching


Med GoMentor.no som platform kan du få online karrierecoaching. Våre tilknyttede eksperter kan gi den den rådgivningen, støtte og erfaringen du trenger, for å skape fremdrit. Sammen med din coach kan du selv styre hvordan du ønsker veiledningen skal foregå og gjennom online samtaler kan du få den hjelpen du trenger når og hvor du måtte ønske. 

Finn din coach i listen under eller søk mer spesifikt via 'Finn ekspert' til høyre på siden.  

Få hjelp til å utforske dine karrieremuligheter

Anne Sloth Dieserud Mariann Marthinussen Lindis Ljøterud Liv   Wassum
Få hjelp online fra kun 796 kr./mnd.

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.