Er du din egen begrensning?

Skrevet d. 28-6-2021 15:52:36 af Mina Tjelle - Coach, Mentaltrener, Foredragsholder/Motivator, Business coach, Stresscoach, Karriereveileder

Gir du deg selv indre frihet, eller begrenser du deg selv kanskje uten å være bevisst? Følger du hjertet ditt, lar du deg selv få lov til å være den du er, gjøre ting du har lyst til, uten at det må være en logisk og god grunn for det? ⁠?⁠ ⁠

Vår største begrensning er som oftest oss selv og våre egne tanker. Vi setter visse krav og regler for oss selv, fordi vi vil passe inn eller føle at vi er den personen vi ønsker å bli oppfattet som. Eller det kan være et opplevd krav, press fra omgivelsene, samfunnet eller de vi bryr oss om. Frykten for å ikke være bra nok som vi er.

Bevissthet rundt dette mener jeg er viktig, for som oftest har man et valg, og disse begrensningene er gjerne ikke reelle, men noe vi ofte har skapt for oss selv, "funnet opp" uten å kanskje være bevisst det. ⁠


For å bli mer bevisst kan disse spørsmålene være til hjelp: ⁠ ⁠

  • I hvilke situasjoner begrenser du deg selv?⁠ ⁠
  • Hva gir disse begrensningene deg og hvordan hindrer de deg i livet?⁠ ⁠
  • Hvilke begrensninger har du skapt for deg selv som hindrer deg i å gjøre det du aller mest vil?⁠ ⁠


Jeg opplever at mange setter begrensninger for seg selv som hindrer de i å oppnå sitt potensial. Rett og slett fordi man frykter å ikke bli akseptert eller ikke være god nok å for den man er.

Bevisstheten rundt dette kan hjelpe deg å oppdage den indre friheten i deg selv. Du har et valg, og du kan ta makten over ditt liv, å leve fullt og helt som den du er, for du er god nok akkurat som du er!


Hvordan jeg kan hjelpe:

  • Jeg kan hjelpe deg å utfordre dine begrensninger, bli mer bevisst på hvordan du kan oppleve at du er god nok som du er.
  • Ved å utforske sammen, kan du få hjelp til å la nye tanker komme til som kan hjelpe deg å se utfordringer og muligheter på en helt ny måte.
  • Jeg har praktiske verktøy som du kan dra nytte av i ulike situasjoner du opplever som utfordrende, eller som kan hjelpe deg å bryte mønster eller få ny innsikt.
  • Jeg vil lytte, hjelpe deg til å sortere tankene dine og få større klarhet og forståelse for vanskelige følelser.
  • Jeg kan hjelpe deg, slik at du får en indre ro og tro på at du kan oppnå dine mål og drømmer, og jeg vil hjelpe deg til å ta stegene for å komme dit.

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.