Har du et kall, eller et livsprosjekt?

Skrevet d. 10-2-2022 16:58:15 af Mina Tjelle - Coach, Mentaltrener, Foredragsholder/Motivator, Business coach, Stresscoach, Karriereveileder

Forskning viser at de som ser på jobben sin som et kall, er mer tilfreds med livet og jobben sin. De opplever at jobben gir en dypere mening og føler at det de gjør har en viktig betydning for andre eller for samfunnet. Det kan være noe spesielt man ønsker å oppnå, hjelpe andre med, eller noe man ønsker å lære bort, eller skape bevissthet rundt. Opplevelsen er at det de gjør henger i tråd med sine personlige verdier, de får brukt sine styrker, samtidig som de oppleve r engasjement og glede.


Du har kanskje hørt om den såkalte flytsonen eller “flow”? Kanskje har du kjent på dette når jobben du gjør er så altoppslukende at du glemmer tid og sted? Da opplever du mestring, glede, mening og engasjement. Du vil oppleve flow når du bruker styrkene dine til å løse utfordrende oppgaver. Det gjelder å finne balansen mellom engstelse (når oppgavene blir for krevende og vanskelige) og kjedsomhet (når arbeidsoppgavene blir repetitive og lite utfordrende)


Kan man finne mer mening og glede i den jobben man allerede har? JA, i de aller fleste tilfeller tror jeg det. Et tips kan være å se på jobben din med nye øyne, hvor kan du finne mer mening og glede? Er det noen aspekt ved jobben din du kanskje ikke har oppdaget enda, eller hvor du kan finne mer mening og engasjement?


Opplever du sjeldent eller lite av dette? Har du kanskje et kall, men vet ikke hvor du skal starte? Du ønsker å skape mer av dette i jobben din, eller trenger du kanskje et karriereskifte?


Ønsker du hjelp på veien?

  • Jeg kan hjelpe deg å utforske hva ditt kall er og, hva som er viktig og meningsfullt for nettopp deg
  • Gjennom coaching og karriereveiledning kan du bli mer bevisst på din kompetanse og dine muligheter
  • Jeg hjelper deg å utforske tankeprosesser som muligens forårsaker frykt eller stress, som kan hindre deg i å lykkes, eller gjøre det du faktisk vil.
  • Jeg kan hjelpe deg å kartlegge dine verdier og styrker og hvordan du kan finne mening og glede i nåværende eller fremtidig jobb.
  • Gjennom prosessen kan vi sammen utforske hva som er de riktige valgene for deg, og hvilke steg du kan ta for å komme i gang

Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.