Entreprenørskap

af GoMentor

Sidst opdateret 15.1.2020

Reviewer GoMentor

Entreprenørskap En etreprenør er juridisk sett en selvstendig oppdragstaker som tar på seg et større teknisk arbeid, men ordet har i nyere tid også blitt tatt i bruk om gründere. Det kan både vøre spennende, stressende, fascinerende, utfordrende og slitsomt å starte en ny bedrift. Det er en av grunenne til at de færreste opplever suksess når de starter en ny bedrift. Heldigvis kan en coach med erfaring fra næringslivet, hjelpe deg forbedre dine sjanser for suksess som entreprenør.  Her hos GoMentor tilbyr vår tilknyttede spesialister coaching inne karriere og arbeidslivet, og kan være svært gunstig for din nye bedrfit. 


Selv med hjelp fra en coach kan det være en vanskelig oppgave å skape en virksomhet. Det er derfor noen ting du bør overveie før man kaster seg ut i rollen som entreprenør. Det flerste entreprenører vil fortelle deg at det å bygge og drive en bedrift blir mer en livsstil som krever mer enn bare en vanlig jobb med normale arbeidstider. 

Utfordringer for entreprenører 

Her finner du en listen med noen av de probleme som de fleste entreprenører møter i forbindelse med oppstarten av en ny bedrift: 

  • Finansiering - En av de største utfordrngene i en virksomhets oppstartsfase er finansiering. Det kan være stressende og tidskrevende å få samlet den nødvendige kapitalen. 
  • Forretningsplan - Samtidig som man er på jakt etter kapital, er det viktig at man har en fornufitg forretningsplan med realistiske beløp, for at man skal bli tatt seriøst av andre, slik som investorer. 
  • Bemanning - Selvom du kun har behov for en ansatt, er det mange aspekter man må forholde seg til som arbeidsgiver, f.eks. arbeidsgiveravgift eller arbeidsmiljøloven. Å kjenne til disse forholdene er en viktig del av det å drive en bedrift.  
  • Økonomistyring - Å ha orden i bøkene er en viktig del av det å kunne oppnå suksess med bedriften. Det kan for mange være aktuelt å ansette noen med bakgrunn fra økonomistyring. 

Det er selvfølgelig mange andre spesifikke utfordringer og forhold man skal forholde seg til, spesielt i takt med at bedriften vokser og videreutvikles. Coaching kan hjelpe deg med å optimere dine sjanser for suksess og bidra med råd, oppmuntring og støtte. En coach kan utstyre deg med de riktige verktøyene og GoMentor tilbyr både online og personlig samtaler, alt etter dine ønsker og behov. 


Finn din mentor i listen under eller søk mer spesifikt via 'Finn ekspert' til høyre på siden. 

 

Få hjelp med entreprenørskap

Merethe Holldorff Mariann Marthinussen Lindis Ljøterud Gunn Eva Johansen
Få hjelp online fra kun 796 kr./mnd.

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.