Frykt for hunder

af GoMentor

Sidst opdateret 15.1.2020

Reviewer GoMentor

Frykt for hunder Siden zoofobi er en av de vanligste fobiene i verden, er det ikke overraskende at det er mange som lider av cynofobi, frykt for hunder. Det er så mange hunder, både som kjæledyr og gatehunder, at det det er et stort problem for cynofobe mennesker å være sosiale, og de blir ofte misforstått fordi frykten virker triviell. Det er vanlig at fobien starter i barndommen og fortsetter inn i livet som voksen, og det kan ha alvorlig risiko. Her på GoMentor kan du få terpai for cynofobi. 

Symptomer på cynofobi 

Cynofobe mennesker viser de klassiske unnvikelsesteknikker, som de flest andre med fobier også viser. De vil gjøre alt for å unngå årsaken til deres frykt, som i dette tilfellet er hunder. Det kan være noe så banalt som å gå på den andre siden av veien for å slippe å gå forbi en hund på nært hold. Det kan også være å nekte å besøke en venn eller bekjent fordi vedkommende har hund. Når de er konfontrerte med hunder, viser panikk og utilpasshet, pusteproblemer, hjertebank og kvalme. Mennesker med en ekstrem grad av cynofobi kan begynne å unngå å forlate sitt hjem, fordi de er redd for å bli konfrontrert med en hund. Dette kan føre til at man isolerer seg og utvikler andre former for sosial angst. Ettersom at hunder og omgang med hunder er en dagligdags ting, kan de ofte oppfattes som vært irrasjonelle. Mange mennesker har nært forhold til sine dyr, og de vil derfor ikke vise sympati overfor cynofobe. 

Behandling 


Behandlingen av cynofobi minner om behandlingsformer for andre fobier. Eksponeringsterapi kan være gunstig, og man ledes gjennom konfrontasjonen av en profesjonell terapeut elller psykolog. Her på GoMentor kan du finne den beste metoden for å bekjempe din frykt. Du kan i samarbeid med din mentor finne løsningen på dine utfordringer. Våre tilknyttede terapeuter og psykologer tilbyr både online og personlig samtaleterapi. På denne måten kan du få den hjelpen og støtten du trenger, uavhengig av hvor og når. 


Finn din mentor i listen under eller søk mer spesifikt via 'Finn ekspert' til høyre. 

Vi samarbeider med



Hvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.