Homo-, bi- og transfobi

af GoMentor

Sidst opdateret 15.1.2020

Reviewer GoMentor

Homo-, bi- og transfobiNoen mennesker har opplever å ha vanskelige følelser omkring seksuelle legninger. Det kan til tider være snakk om et hat mot homofile og lesbiske, bifile og transseksuelle. Enkelte holder det for seg selv, og lar aldri andre få vite om sine fordommer og hat, mens andre uttrykker sitt sinne. Ved å uttrykke din manglende forståelse for andre seksuelle legninger kan man oppleve at andre trekker seg unna deg og at du faktisk bryter loven på grunn av din fobi. Før hatet ødelegger ens eget eller andres liv, bør man vurdere å søke hjelp.

Faren ved homo-, bi- og transfobi


Mens noen mennesker velger å være åpne om deres fobi, kan det være vanskelig å se dette hatet hos andre. Generelt er det en indikator dersom en person føler ekstremt ubehag ved å være sammen eller rundt homo-, bi-, eller transseksuelle. Dersom en person gjør ekstreme preventative tiltak for å unngå situasjoner eller person kan det også være en sterk indikator. Andre vil aktivt oppsøke homo-, bi- eller transseksuelle for å håne eller fysisk true dem. De som lever med denne fobien opplever en slags uro, og man kan skille mellom indre og ytre uro.

 • Indre uro - Hat er en vanskelig, menneskelig følelse som kan forårsake mye vondt for andre og deg selv. Homofobi kan føre til indre uro, spesielt når personen prøver å holde hatet for seg selv.
 • Ytre uro - Hvis en person viser sitt sinne og hat, kan det føre til alvorlige problemer med loven, spesielt hvis folk utfører fysisk vold. Det er derfor viktig å sikre at homofobi ikke komme ut av kontroll.

Terapi for homo-, bi- og transfobi


Terapeuter forstår at dette kan være et følsomt tema for noen å snakke om. Ved å utforske kilden til hatet og lære personen å overkomme hatet, kan en terapeut være bidragsytende til at denne typen fobi ikke ødelegger personens eller andres liv. Uansett kilden til homofobien kan en terapeut hjelpe en person håndtere de vanskelige følelsene og angsten på en konstruktiv måte. GoMentor sine tilknyttede eksperter tilbyr både online og personlige samtaler, slik at du kan få den hjelpen du trenger uavhengig av tid og sted. 


Finn din mentor i listen under eller søkt mer spesifikt via 'Finn ekspert' til høyre på siden. 

Trenger du hjelp?

Anna Lena Eldøy                               Gunn Eva Johansen Filip Bekkelund Mariann Marthinussen
Søk med postnummer

Se utvalgte mentorer under

 

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.