Frykt for kreft

af GoMentor

Sidst opdateret 15.1.2020

Reviewer GoMentor

Frykt for kreftEttersom som at man hører om flere og flere tilfeller av kreft og forskjellige typer kreft, så er det ingen overraskelse at det har utviklet seg en fobi for kreft. Denne fobien heter carcinofobi eller kreft. Det sier seg selv at ingen ønsker å få kreft, men de som lider av carcinofobi er så redd at det uvikler seg til en slags paranoid, og at denne frykten i seg selv kan føre til andre lidelser og forverre deres livskvalitet. Derfor kan du få online terapi for carcinofobi her på GoMentor. 

Symptomer på carcinofobi 


Generelt sett vil folk gjøre sitt beste for å unngå risikoen for kreft. De som lider av carcinofobi er så forsiktige at hver eneste beslutning vedrørende hva de skal spise, hvor de kan dra og hvilke produkter de kan bruke osv. kan være en utfordring. En hodepine vil aldri kun være en hodepine, men en hjernesvulst og tilogmed en lege kan ha vansker med å overbevise dme. Dette fører til at energi og overskudd blir brukt på å fokusere på frykten sin. En slik type angst kan derfor føre til utbrenthet og isolasjon. I verste tilfelle kan carcinogobi føre til en meget alvorlig grad av agorafobi, hvor den som har en ekstrem angst for kreft kun vil føle seg trygge i sitt eget hjem. Dette er fordi de kan kontrollere omgivelsene sine og føler de har mer kontroll over frykten. Det vedvarende behovet for å dra til legen for hver bekymring, kan bli en dyr og tidskrevende uvane. 

Behandling 


På grunn av det stigende antall kreftsyke, og dermed også mennesker som lider av carcinofobi, er dette et område hvor behandlingsmulighetene blir forsket og forbedret. Her på GoMentor.no, kan du booke online samtaler med profesjonelle terapeyter og psykologer som kan hjelpe deg med å håndtere din angst. De kan lære deg hvordan du kan bruke energien din på noe annet enn din frykt. Gjennom denne behandlingsmetode kan du få en bedre forståelse av din frykt og dermed forbedre din egen livskvalitet. Våre tilknyttede eksperter tilbyr både personlig og online samtaler, slik at du kan få hjelp uavhengig av tid og sted. 


Finn din mentor i listen under eller søk mer spesifikt via 'Finn ekspert' til høyre på siden. 

 

Trenger du hjelp?

Gunn Eva Johansen Filip Bekkelund Anna Lena Eldøy                               Mariann Marthinussen
Søk med postnummer

Se utvalgte mentorer under

 

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.