Araknofobi - Få behandlet edderkoppfrykten - GoMentor

Araknofobi

Skrevet av GoMentor

AraknofobiHva er araknofobi?

Araknofobi er en av de mest vanlige fobiene å ha. Det er en spesifikk type zoofobi eller angst for et bestemt dyr. Det kjennetegnes med en ekstrem og ofte irrasjonell angst for edderkopper, som ofte kan resultere i panikk når man konfronteres med dyret. Mange mennesker har edderkopper på listen over dyr de helst vil unngå. Edderkopper kommer nemlig på andre plass, rett etter slanger, når man ser på listen over de mest forhatte dyrene i verden. Det er altså vanlig å være redd for edderkopper, men for de som har araknofobi er det blitt til noe som påvirker hele tilværelsen deres fordi frykten er så stor.

Symptomer på araknofobi

Araknofobi kan beskrives som en ekstrem reaksjon på tilstedeværelsen eller muligheten for tilstedeværelse av edderkopper. Steder hvor det er stor sannsynlighet for at man finner edderkopper kan føre til ekstreme reaksjoner hos de som lider av araknofobi. Å se en edderkopp eller forveksle noe med en edderkopp kan ofte forårsake panikkangst eller lignende adferd. Dette kan ha stor effekt på livet til den rammede. I helt ekstreme tilfeller kan selv et bilde av en edderkopp fremkall disse symptomene på araknofobi. Det kan være farlig å ignorere symptomene når det er snakk om så sterke reaksjoner på et så vanlig dyr. Her er noen av de vanligste symptomene på araknofobi:

  • Angst og skrekk ved synet av eller tilstedeværelse av en hvilken som helst type edderkopp
  • Irrasjonell og upassende panikk ved tilstedeværelse av en edderkopp
  • Et konstant behov for å unngå områder hvor det kan være eller har blitt observert edderkopper
  • Panikk ved synet av edderkoppleker, realistiske tegninger og bilder av dyret.

Det er mange behandlingsmuligheter for araknofobi, blant annet online behandling her på GoMentor. Ofte skal det drastiske metoder til for at behandlingen skal være effektiv, som øker viktigheten av at den som lider av araknofobi selv ønsker å bli behandlet. På GoMentor vet vi at fobier er noe som skal tas på alvor, og at det er en reel følelse av angst som man noen ganger ikke kan forså selv en gang. De profesjonelle og sympatiske terapeutene tilknyttet GoMentor kan hjelpe deg med å jobbe målrettet med angsten din ved hjelp av en online rådgiver.

Finn din mentor i listen under eller søk mer spesifikt via 'Finn ekspert'-knappen.

Sliter du med araknofobi? Vi kan hjelpe deg. Du får 100 kr. i GoMentor-rabatt på første samtale når du booker og betaler online.

Line Vivian  Lyng Line Idsøe Lena Sundhaugen Kjetil Karstad
km fra

Se utvalgte mentorer under

Finn mentorer i ditt område

km fra
 

Få hjelp mot araknofobi

Sliter du med araknofobi? Vi kan hjelpe deg. Du får 100 kr. i GoMentor-rabatt på første samtale når du booker og betaler online.

Line Vivian  Lyng Line Idsøe Lena Sundhaugen Kjetil Karstad
Få hjelp online fra kun 169 kr./uke

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.

Denne siden tar i bruk informasjonskapsler for å sikre deg en god brukeropplevelse på hjemmesiden vår. Les mer