Frykt for slanger

af GoMentor

Sidst opdateret 15.1.2020

Reviewer GoMentor

Frykt for slangerOphidiophobia er en ekstrem og irrasjonell angst for slanger, og alt om kan angå slanger. Dette skal ikke forveksles med å være redd for giftige slanger og den faren det innebærer å utsette seg for dødelige slanger. Når man har en frykt for slanger, er det en frykt for slangen selv uansett om den er farlig eller ikke. Selvom det noen ganger forveksles med herpetofobi, frykt for krypdyr, så er dette en annen og mer spesifikk fobi. Noen dyr er naturlig fryktinngytende for mennesker uten noen spesifikk grunn. Uansett hva årsaken til fobien er, så er det online behandlingsmuligheter tilgjengelig for deg på GoMentor.no som kan hjelpe. 

Symptomer på ophidiofobia


Dersom man lider av ophidiofobia er man ikke kun redd for slanger når man selv er i nærheten av en. Et bilde av en slange eller et program som slanger på TV kan fremkalle de samme symptomene som hvis slangen hadde vært i nærheten av de. Symptomene ligner svært på andre fobier og man vil oppleve pusteproblemer, svettetokter, hjertebank, kvalme eller oppkast, ukontrollert gråting og panikkanfall. Det vil også være umulig for vedkommende å bli i områder de vet eller tror det er slanger. 

En omfattende fobi som ophidiofobia kan utvikle seg langsomt over tid. Det kan i begynnelsen oppleves som et ubehag og utvikler seg til å påvirke livskvaliteten betraktelig. Vedkommende kan unngå å oppholde seg i områder og land hvor de tror det kan være slanger, og unngår sosiale sammenkomster som fjelltur og hyttetur. En fobi kan utvikle seg til å bli frykt for andre ting, for eksempel krypdyr. Det er viktig å oppsøke hjelp dersom frykten fører til nedsatt livskvalitet og isolasjon. 

Behandling av ophidiofobia


Selvom ophidiofobi kan virke banalt for noen mennesker, så vet vi her på GoMentor.no at denne frykten er svært reell og noen ganger lammende. Med hjelp fra profesjonelle terapeuter og psykologer kan du konfrontere din frykt og forhindre at den overtar livet ditt. Ved å finne årsaken til frykten og lære seg teknikker for å kontrollere egen frykt kan du få en lettere hverdag. Våre tilknyttede eksperter tilbyr samtaleterapi både online og ved personlig fremmøte, slik at du kan få den hjelpen du trenger uavhengig av tid og sted. 

Finn din mentor i listen under eller søk mer spesifikt via 'Finn ekspert' til høyre på siden. 

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.