Hva er sprøyteskrekk? Les mer her - GoMentor

Sprøyteskrekk

Skrevet av GoMentor

SprøyteskrekkSelv om man ofte bruker begrepet "sprøyeskrekk”, er trypanofobi frykt for noe i forbindelse med medisinske prosedyrer. Det er en angstlidelse forbundet med frykt for injeksjoner, blod og medisinske prosedyrer generelt. Det er urovekkende mange mennesker i USA som lider av trypanofobi. Mange forskere mener at frykten er evolusjonær og kommer fra en tid da folk måtte unngå å bli skadet, da det ikke fantes leger som kunne redde dem. Andre mener at trypanofobi er genetisk bestemt. Uansett er symptomene reelle, og kan i stor grad påvirke en persons helse, hvis man ikke er oppmerksom på problemet. Derfor kan online terapi hos GoMentor.no være en mulig.

Hva er sprøyteskrekk?


Siden det er fire forskjellige typer sprøyteskrekk, er det også varierende symptomer avhengig av hvilken type det er. Noen besvimer ved synet av nåler på grunn av et plutselig fall i blodtrykket. Andre forbinder nåler med noe negativt og blir derfore nervøse ved synet av nåler. De som ikke liker medisinsk prosedyrer, kan utvise en stridslysten atferd eller fluktreaksjoner. Andre har en lav stressterskel, og frykter følelsen av en nål som penetrerer huden. På grunn av disse aspektene, er det mange som utvikle andre fobier, hvor den vanligste er frykten for leger.


Selv om mange fobier kan være farlige, så er sprøyteskrekk en av de få som kan føre til døden, fordi man unngår å dra til legen og dermed forsømmer sin egen helse. De som ofte besvimer og lider av lavt blodtrykk, er derfor i faresonen for å dø. Mange nekter å innse alvoret ved denne fobien, hvilket resulterer i at de kan avvise lidelsen. Det er derfor viktig å få behandling.

Behandling 


Det finnes forskjellige behandlingsmetoder for sprøteskrekk, hvor en av de er online terapi gjennom GoMentor.no. Dette er en behandlingsform som tar hånd om alle symptomer og farer forbundet med trypanofobi. Dette skjer ved hjelp av profesjonelle terapeuter med spesiell erfaring innenfor alle typer fobier, samt erfaring med rådgivning og emosjonell støtte og veiledning.


Finn din mentor i listen under eller søk mer spesifikt via 'Finn ekspert' til høyre på siden. 

Sliter du med nåleskrekk? Vi kan hjelpe deg. Du får 100 kr. i GoMentor-rabatt på første samtale når du booker og betaler online.

Rita Jacqueline Van Ingelgem Monsen Jorunn Jensen Øystein Kvarv Jacobsen Håvar  Sjøvoll
km fra

Se utvalgte mentorer under

Finn mentorer i ditt område

km fra
 

Trenger du hjelp?

Sliter du med nåleskrekk? Vi kan hjelpe deg. Du får 100 kr. i GoMentor-rabatt på første samtale når du booker og betaler online.

Rita Jacqueline Van Ingelgem Monsen Jorunn Jensen Øystein Kvarv Jacobsen Håvar  Sjøvoll
Få hjelp online fra kun 169 kr./uke

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.

Denne siden tar i bruk informasjonskapsler for å sikre deg en god brukeropplevelse på hjemmesiden vår. Les mer