Rådgivning om medarbeidercoaching

af GoMentor

Sidst opdateret 15.1.2020

Reviewer GoMentor

Coaching av ansatte

Coaching og mentoring er sterke utviklingsverktøy som ved å sette fokus på bl.a. forretningsutvikling, personlig utvikling, suksess og ressurser kan medvirke til å sikre arbeidsglede, å utvikle og fastholde dyktige medarbeidere og ledere – og ikke minst til å effektivisere ressursforbruket i virksomheten. 

Med det økende behovet i dagens bedriftsverden for å kontinuerlig forbedre de ansattes moral og øke produktiviteten, blir coaching av ansatte på arbeidsplassen raskt mer og mer populært blant selskaper over hele verden.

Hva er karriererådgivning?

Denne ledelsesmessige tilnærmingen er spesielt godt egnet for unike talentfulle medarbeidere, da den går langt for å hjelpe dem med å få frem sitt beste arbeid og glede seg over både sitt arbeid og det personlige liv, og dermed øke resultatene for organisasjonen som helhet.

Coaching-ansatte refererer til enhver coaching som blir gitt av mennesker i en organisasjon med sikte på å øke ansattes engasjement, personlig tilfredshet med livet og arbeidet, oppnåelsen av personlig relevante mål og produktivitet generelt. Det er en samarbeidsprosess som vanligvis oppstår mellom en leder og en ansatt som er fokusert på å diskutere mål, identifisere forbedringsmuligheter for å nå disse målene ved å stille sonderende, og ofte tøffe, spørsmål og utfordre den ansatte til å tenke på sine mål, samt hvordan man skal oppnå dem og deretter planlegge klare og sammenhengende trinn for å oppnå dem.

En GoMentor-partner som spesialiserer seg i karriererådgivning, kan sikre lederens ferdigheter for å bedre styre den pågående dialogen med de ansatte om utviklingsmuligheter i selskapet. Samtidig kan den ansatte motta ekstern veiledning og coaching, noe som vil bidra til en mer målrettet og effektiv karrieredialog med lederen og selskapet. Det kan hende at en ny jobb er den beste nye karrieremuligheten, men det kan like gjerne være en endring i den nåværende jobben som er veien videre.

Resultater ved karriererådgivning

  • Virksomheten sikres perfekt match mellem arbeidsgivers og medarbeiders ønsker for karriere
  • Lederen sikres kompetanser til karriererådgivning
  • Medarbeideren får mentoring og coaching
  • Medarbeiderens kompetanser identifiseres
  • Det settes klare og presise karrieremål
  • Behov for karriereskift avklares

Få rådgivning om medarbeidercoaching

Charlotte Nagelgaard Liv   Wassum Rebecca Hansen Anne Sloth Dieserud
Få hjelp online fra kun 796 kr./mnd.

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.