Teamutvikling

af GoMentor

Sidst opdateret 15.1.2020

Reviewer GoMentor

Vellykkede teams er avgjørende for en bedrifts bemanning og bunnlinje.

Derfor kan vi alle spørre oss selv om vi virkelig skaper samarbeidsmiljøet og resultatene vi ønsker, eller om det kan være rom for forbedring?

 

Å samle seks eksperter og kompetente mennesker er ikke nok - teamets suksess avhenger av medlemmers totale innsats og samspillet som finnes mellom dem - en faktor som ofte ikke er med når man rekrutterer nyansatte eller setter sammen nåværende ansatte i team.

Derfor kan vi med fordel starte å samarbeide med forenede team.

En erfaren coach som spesialiserer seg på teamutvikling kan formidle kunnskap om forskjellige teamroller, fokusere på styrkene i forskjellene i et team og på denne måten utvikle både ledere, ansatte og selskaper til suksess, enten målet om å lykkes, å oppnå bedre resultater på bunnlinjen eller for å oppnå bedre samarbeid, trivsel og ansvar.

Teamutvikling handler om å utvikle et team slik at de jobber optimalt sammen. Teamutvikling kan fokusere på både personlig utvikling i teamet og å bygge og pleie teamet. 

Årsaker til teamutvikling

 • Sterkere og mer effektive lag
 • Større kunnskap om egne og andres teamroller
 • Tydelighet om behov for bidrag til teamet
 • Evne til å utvikle og trene teamet og løse de rette oppgavene på riktig måte.
 • Konstruktiv dialog om den spesifikke tildelingen av oppgaver eller arbeidsprosesser som skal prioriteres

 

Personalutvikling

De vanligste psykiske helseproblemene hos yrkesaktive er depresjon og angst, og det er gode måter å forhindre disse problemene.

Én ting er at tidlig påvisning av depresjon og angst har gode muligheter for vellykket behandling og dermed reduksjon av sykefravær og oppbevaring på arbeidsplassen. Men en annen viktig ting er at psykiske helseproblemer kan unngås hvis bedriften jobber målrettet med ansattes trivsel.

Du jobber vanligvis med ansattes trivsel ved å skape en arbeidsplasskultur preget av åpenhet og inkludering. Sykefravær på grunn av psykiske problemer har høye kostnader, både for den enkelte ansatte, den enkelte arbeidsplass og for samfunnet som helhet. Med et godt mentalt arbeidsmiljø vil bedriften kunne redusere de psykiske helseproblemene i organisasjonen.

Fordeler med personalutvikling

 • Mindre stress
 • Bedre dialog mellom ansatte og ledere
 • Færre sykedager
 • Bedre resultater
 • Bedre vilkår for samarbeid

 

Få hjelp med teamutvikling

Rebecca Hansen Liv  Wassum Anne Sloth Dieserud Charlotte Nagelgaard
Få hjelp online fra kun 796 kr./mnd.

Vi samarbeider medHvis du eller en annen person er i fare eller har selvmordstanker, bør du ikke benytte deg av GoMentor. Da kan disse instansene hjelpe deg med øyeblikkelig hjelp.